Rijkswaterstaat gunt Heijmans aanpassing A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen

Rijkswaterstaat gunt Heijmans aanpassing A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 06 april 2016- Laatste update: 06 april 2016 12:39 uur

Rijkswaterstaat heeft Heijmans Infra B.V. de opdracht gegund voor de uitbreiding van de A1 ter hoogte van Apeldoorn.

Het betreft de aanleg van een viaduct in knooppunt Beekbergen voor het verkeer vanuit Deventer richting Arnhem en weefvakken tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen. Met deze maatregelen verbetert de doorstroming op de A1 ter hoogte van Apeldoorn aanzienlijk.

Meeste waarde, laagste prijs

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding van het Design & Construct-contract uitgevoerd volgens Best Value Procurement (hierna BVP). BVP is een inkoopmethode die uitgaat van de meeste waarde voor de laagste prijs. Doordat de opdrachtnemer zelf kan bepalen hoe deze het project realiseert, maakt Rijkswaterstaat optimaal gebruik van de expertise van de marktpartij.

Heijmans had niet de laagste aanneemsom, maar scoorde het hoogst op alle selectiecriteria, onder andere het beperken van de hinder voor weggebruikers en de omgeving.

Planning

Heijmans start deze maand met de voorbereidingen voor de onderzoeken naar onder andere bodemkwaliteit, archeologie en niet gesprongen explosieven. De uitbreiding wordt in het najaar van 2016 en in 2017 uitgevoerd.

Capaciteitsuitbreiding in 3 etappes

Deze opdracht maakt deel uit van de uitbreiding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. De uitbreiding vindt plaats in drie etappes, waarbij het gedeelte tussen Apeldoorn-Zuid - Beekbergen als eerste aan de beurt is: in de periode 2016 - 2017. Vanaf 2018 werken Rijkswaterstaat, de provincies Gelderland en Overijssel en de regio Stedendriehoek in de tweede en derde etappe aan een structurele verbetering van de bereikbaarheid. In deze laatste twee etappes (2018-2020 en 2024-2028) verbreden we de A1 op vijf plekken door de aanleg van extra rijstroken.

Meer informatie

Voor meer informatie kan men bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 (maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur), of kijken op de projectpagina Uitbreiding A1 Oost.