Je eigen paard in goud geprint

woensdag 6 april 2016 13:46 Binnenland

Dit is een origineel bericht van My Horse In 3D

Nederlandse primeur in 3D scantechnologie

Dankzij een speciaal ontwikkelde Paardenscanner(tm) is het nu mogelijk om een levensecht beeld van je eigen paard in 3D te printen. Hiermee is een nieuwe primeur in 3D printen bereikt.

Als er een sport is waar de band tussen mens en dier heel bijzonder is, dan is het wel in de paardensport. Ieder paard of pony is uniek met een bijna 'menselijke' persoonlijkheid. Altijd herkenbaar aan die bijzondere blik in de ogen, de speciale vorm bles of opvallende sokken etc. Vanaf nu kan dat heel gedetailleerd vastgelegd worden.

Paarden in 3D geprint: Nederlands ondernemerschap zorgt voor doorbraak

"Nederland telt ruim 450.000 paarden, waaronder wereldberoemde dekhengsten en spring- en dressuurpaarden van ons eigen Koninklijk Warmbloed Paard Nederland (KWPN) ras" vertelt Manuel Groeneweg Technical Director en pionier in 3D scantechnologie. "Daarnaast zijn we als Nederland een van de koplopers op het gebied van 3D scannen en printen. Het koppelen van deze twee werelden heeft geleid tot deze wereldwijde primeur!"

Hoe werkt het?

"Paarden zijn een van de moeilijkste dieren om levensecht vast te leggen door de combinatie van fysieke karakteristieken en de vereiste juiste pose", legt Manuel Groeneweg Technical director, uit. "Met een speciaal ontwikkelde 3D paardenscanner(tm) en ervaren paardenfotografen leggen we met meer dan 150 camera's ieder detail van je paard vast om het daarna in 3D te printen". Dit kan in allerlei bijzondere materialen, varierend van full colour, tot glanzend brons maar ook massief 18 karaat goud.

Voor wie en wanneer?

My Horse in 3D komt met haar scanner op locatie zodat paarden in hun eigen omgeving worden vastgelegd. In mei komt ze voor het eerst naar Amsterdam, in juni naar Rotterdam en Den Bosch.

Wie is My Horse in 3D?

My Horse in 3D is onderdeel van Doubleme3D en gespecialiseerd in het creeren van levensechte beelden van paarden en pony's, al dan niet samen met hun berijders.

*

*

*

*