Ariens Lezing 2016 over zijn Romeinse studietijd

Ariens Lezing 2016 over zijn Romeinse studietijd 6-4-2016

De jaarlijkse Ariens Lezing wordt dit jaar gehouden op 26 april. Spreker is dr. Lodewijk Winkeler, hoofd van het Katholiek Documentatie Centrum. Zijn lezing heeft als titel: `Ariens en zijn studietijd in Rome'. Winkeler zal ingaan op de invloeden die Ariens onderging van de ontwikkelingen op theologisch en kerkelijk gebied na Vaticanum I. Aansluitend is er gelegenheid tot vragen stellen en discussie.

Beschrijving

Dr. Lodewijk Winkeler is vanuit het Katholiek Documentatie Centrum en zijn eigen geschiedenis bijzonder geengageerd in de archivering van het archief-Ariens. Van Alphons Ariens is veel bekend. Van zijn studietijd in Rome echter, de ontwikkelingen daar op theologisch en kerkelijk gebied, en de invloeden die hij daar heeft ondergaan, is veel minder bekend. In zijn lezing wil Lodewijk Winkeler vanuit de bronnen rond die tijd verhelderen hoezeer die studietijd Alphons Ariens heeft voorbereid voor zijn latere werkleven, waarin hij de grondlegger is geworden van de grote katholieke beweging: concreet, zelf organiserend, maatschappelijk, emanciperend. In de visie van Ariens maken mensen niet alleen deel uit van de samenleving, maar bouwen ze die zelf op naar het voorbeeld van Christus.

Plaats: Katholiek Documentatie Centrum, Erasmuslaan 36, 6525 GG Nijmegen. Aanvang 14.30 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 uur is er voor belangstellenden een rondleiding door het KDC. Toegang gratis, opgave en meer informatie: jnhinke@gmail.com of tel.: 074 2429686.