Winkeldief op gestolen schoenen aangehouden


Winkeldief op gestolen schoenen aangehouden

Laatste update:
07-04-2016 | 10:04

Roosendaal - Woensdagmiddag is op de Laan van Wallonie een man aangehouden voor een diefstal in een winkel aan de Roselaar.

Een agent werd rond 16.00 uur door een toevallig passerende brandweerman erop gewezen dat een beveiliger van een winkel aan de Roselaar achter een dief aanzat. De agent zag de dief op de Laan van Wallonie lopen en hield hem aan.

Aanhouding

Uit onderzoek bleek dat de 20-jarige inwoner uit Roosendaal rond 14.45 uur een paar schoenen uit de winkel had gestolen. Dit werd bij de beveiliger gemeld, die de bewakingsbeelden bekeek. Hierop bleek de diefstal te zien en de dief, die dit had gedaan. Rond 16.00 uur zag de beveiliger hem weer
lopen en wilde hem aanspreken. Deze zette het op een lopen, maar werd door de agent onderschept. De man had de gestolen schoenen nog aan zijn voeten.

Proces-verbaal

De Roosendaler werd voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht, waar hij werd verhoord. Tijdens het onderzoek bleek dat de man ook enkele pasjes bij zich had, die eerder waren gestolen. De pasjes en de schoenen werden in beslag genomen. Namens de winkel werd aangifte gedaan. De man
kreeg van het winkelcentrum een winkelverbod voor een jaar uitgereikt. Rond 21.00 uur mocht hij het politiebureau met een proces-verbaal verlaten.