Jaarrapport 2015


07.04.2016

Deze week publiceerden wij ons jaarrapport 2015. In het rapport leest u wat wij vorig jaar hebben bereikt in ons werk voor mondiale gezondheid. Om u beter een indruk van onze resultaten te geven, presenteren wij onze successen in overzichtelijke kaders per thema. Een kleine greep uit de
resultaten:

Met blogs op de website van OneWorld, columns in vakblad ViceVersa en opinieartikelen in dagbladen waren wij goed zichtbaar in de media. Een column op ViceVersa leidde tot onze deelname aan de referentiegroep van IOB.

De twee edities van onze Monitor Internationale Gezondheidsuitdagingen zijn goed ontvangen bij de doelgroep. In de Monitor deden we verslag van de World Health Assembly en de vergadering van de Executive Board van de WHO.

Namens Medicus Mundi International heeft Wemos deelgenomen in het Global Coordination Mechanism for Non-Communicable Diseases, een denktank van de WHO.

De expertise van Wemos op thema's als gezondheid en handel, Duurzame Gezondheidsdoelen (SDGs) en gezondheid, en voedselzekerheidsbeleid wordt erkend door politici en beleidsmakers. Bij alle drie thema's pleit Wemos voor beleidscoherentie.

Met het project Zorgpersoneel waren we aanjager van de implementatie van de Global Code of Practice voor zorgpersoneel. Als gevolg van onze workshop voor Europarlementariers komt de Global Code o de agenda van de Europese Commissie te staan.

We hebben de aandacht van politici en beleidsmakers gevestigd op onethische medicijntests en de toegevoegde therapeutische waarde van medicijnen. Dankzij onze lobby heeft de Europese Commissie een studie laten uitvoeren naar de toegevoegde therapeutische waarde.