07 april 2016 Toekomst en ontwikkelingen winkels in Neder-Betuwe


Ondernemers en detaillisten zijn welkom op inspirerende avond 19 april!

Op 19 april a.s. organiseert de gemeente vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis een inspirerende ondernemersbijeenkomst. Op deze informatieavond neemt Droogh Trommelen en Partners (DTNP) uit Nijmegen (adviseurs voor ruimte en strategie) ondernemers mee op reis door de toekomstige ontwikkelingen
in de winkelmarkt en de betekenis daarvan voor Neder-Betuwe. DTNP geeft een eerste aanzet tot oplossingen voor de toekomst.

Tijdens de avond is er volop ruimte voor discussie, vragen en opmerkingen. De situatie in de kernen van Neder-Betuwe komt specifiek aan de orde. Er zijn op deze avond mogelijkheden tot het geven van input voor concrete verbetermaatregelen.

De gemeente hoopt van harte dat ondernemers actief mee willen denken over de toekomst van de detailhandel in Neder-Betuwe en rekent op een grote opkomst. Ondernemers en detaillisten kunnen zich eenvoudig aanmelden door een mail te sturen naar: kvelden@nederbetuwe.nl.

Werken aan een detailhandelsstructuurvisie

De gemeente Neder-Betuwe werkt aan de vorming van een Detailhandelsstructuurvisie. Om in een stagnerende winkelmarkt het voorzieningenniveau in de kernen van de gemeente ook op langere termijn op peil te houden, wil de gemeente Neder-Betuwe een actief (ruimtelijk) detailhandelsbeleid voeren
en, in samenwerking met ondernemers en overige partners, bepalen op welke wijze ingespeeld kan worden op trends in de detailhandel en consumentengedrag. De gemeente Neder-Betuwe werkt hiervoor samen met adviesbureau DTNP.