Jongeren praten mee over Europees jeugdbeleid

Nieuwsbericht | 07-04-2016 | 14:57

Meer dan 100 jongeren uit heel Europa zijn samen in Amsterdam om mee te praten over Europees jeugdbeleid tijdens de EU-Jeugdconferentie. Het thema van conferentie is `Enabling all young people to engage in a diverse, connected and inclusive Europe' . Hierbij is er extra aandacht voor jongeren die voor grotere uitdagingen staan dan hun leeftijdsgenoten, vanwege hun afkomst of psychische problemen.

Guiding questions

Doel van de jeugdconferentie is het opstellen van vragen (`Guiding questions') die volgens jongeren centraal staan binnen het thema. Alle deelnemers nemen deze vragen mee terug naar hun eigen land om er achter te komen hoe leeftijdsgenoten in hun eigen land hierover denken. Ze presenteren de resultaten over een half jaar tijdens het Slowaakse EU voorzitterschap.

De conferentie wordt op donderdag 7 april afgesloten met een debat over radicalisering. Daarbij zijn staatssecretaris van Rijn en Eurocommissaris Navracsics aanwezig.

Natonale Jeugdraad (NJR)

De EU-Jeugdconferentie wordt georganiseerd door Nationale Jeugdraad (NJR) en het Ministerie van VWS, met ondersteuning van de Europese Commissie en vindt plaats in het kader van het Nederlands EU-voorzitterschap.

Meer weten over de conferentie? Ga dan naar het dossier EU Youth Conference op deze site.