Autobandenmarkt.nl: veilig onderweg met zomerbanden

HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Het is lente en dus tijd om uw banden te wisselen. Toch zullen sommige automobilisten, die met bijna versleten winterbanden rijden, misschien overwegen om deze banden helemaal af te rijden in de zomer. Om zo de kosten van een bandenwissel of zelfs de aanschaf van een nieuwe set zomerbanden te besparen en daarbij het hogere brandstofverbruik en de verminderde veiligheid op de koop toe nemen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20160407005800/nl/

Het is lente en dus tijd om uw banden te wisselen - bij hogere temperaturen zijn zomerbanden zuinige ...Het is lente en dus tijd om uw banden te wisselen - bij hogere temperaturen zijn zomerbanden zuiniger en bieden meer veiligheid (Photo: Business Wire)

De verschillende weersomstandigheden in de zomer en de winter stellen ook andere eisen aan banden. Daarom zijn winterbanden en zomerbanden speciaal ontwikkeld om het beste te presteren in de respectievelijke seizoenen. Op deze manier garanderen de banden optimale zuinigheid en verkeersveiligheid in elk seizoen. Ook al is de verleiding groot om tot de herfst door te rijden op winterbanden, toch zijn zomerbanden echt een betere keuze bij hogere temperaturen. Als algemene vuistregel geldt hiervoor van Pasen tot oktober. Als de temperatuur gemiddeld meer dan zeven graden Celsius is, bieden zomerbanden de meeste voordelen.

Ook de grootste Duitse automobielclub ADAC raadt af om in de zomer op winterbanden te rijden. De reden: de rubbersamenstelling van winterbanden is zachter en daarom niet geschikt voor hogere temperaturen, omdat de banden dan minder grip hebben. Als het warmer wordt, wordt het rubber nog zachter en slijt daardoor sneller en de remweg wordt beduidend langer. Winterbandentests van de ADAC hebben aangetoond dat de remweg bij 100 km/u in de zomer 16 meter langer kan zijn met winterbanden. Als de banden ook nog verhit worden door sterke belasting, kan de zijkant van de winterbanden beschadigd raken en delen van het loopvlakgedeelte zelfs loslaten.

"Wij raden u aan om nu uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden, want alleen zomerbanden kunnen dankzij hun aangepaste profiel en speciale rubbersamenstelling bij hogere temperaturen een goede grip en een kortere remweg garanderen", zegt Thierry Delesalle van Autobandenmarkt.nl. "Het is niet goed voor uw portemonnee om door te blijven rijden op winterbanden: bij warm weer stijgt namelijk het brandstofverbruik bij winterbanden tot 15%", aldus Thierry Delesalle.

Dus nu besparen en veiliger onderweg zijn: een grote keuze aan geschikte zomerbanden tegen topprijzen vindt u met een klik op Autobandenmarkt.nl, eenvoudig, snel en veilig. Automobilisten kan levering van de banden bij een garage en verwisseld uw banden vakkundig ter plaatse. Vaak kunt u uw winterbanden opslaan bij uw bandenspecialist tot de volgende winter tegen een gunstig tarief.

Over Autobandenmarkt.nl:

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto`s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen envervangonderdelen en accessoires voor personenauto`s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.500 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.de, www.reifendirekt.at, www.reifendirekt.ch, www.123pneus.ch, www.autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.mytyres.co.uk, www.gommadiretto.it,www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160407005800/nl/

Contacts

insignis Agentur fuer Kommunikation GmbH (GPRA)

Henning Jahns

Tel.: +49-511-132214-14

Fax: +49-511-132214-99

(delticom@insignis.de)

of

Deltic om AG

Anne Lena Peters

Tel.: +49-511-93634-8909

Fax: +49-511-93634-8301

(anne.lena.peters@delti.com)