Gemeente Leiden: Derde bijeenkomst Voetbal Vitaal

donderdag, 7 april 2016

Voetbalclubs buigen zich over toekomst Leidse voetbal

Op woensdag 6 april waren de vertegenwoordigers van de Leidse voetbalverenigingen bijeen voor een sessie van het project Voetbal Vitaal. Op de bijeenkomst bespraken de verenigingen, in aanwezigheid van KNVB en LSF, hun wensen en ideeen voor de toekomst van voetbal in Leiden en bespraken ze de ruimtelijke mogelijkheden.

De derde bijeenkomst van Voetbal Vitaal vond plaats in Holiday Inn. Het centrale thema van de avond was de toetsing van het ruimtelijk kader. Dit kader is door de gemeente Leiden gepresenteerd. Centraal staat welke capaciteit is op dit moment nodig om alle voetbalverenigingen op een goede manier te faciliteren en de mogelijkheid tot groei van de verenigingen. De andere sporten in Leiden worden hierbij ook goed in de gaten gehouden. Ook is met de verenigingen benoemd wat een vitale vereniging is en op welke wijze voetbal vitaal een aanzet kan vormen voor het komen tot vitale (wijk)sportparken in Leiden.

Na de presentatie volgde een workshop waar de verenigingen actief aan de slag gingen met het `stickeren' van een tweetal locatievoorkeuren. Er werd door de verenigingen ter plekke met elkaar in overlegd over eventuele samenwerkingen op de verschillende locaties. Tijdens de bijeenkomst gaven verschillende voetbalverenigingen aan dat er al initiatieven genomen zijn om tot samenwerking te komen.

Vervolg

In de komende maand gaat de gemeente met de uitkomst van de workshop aan de slag om te komen met een aantal concrete scenario's waarbij de ruimtelijk kaders en de opbrengst van de avond als uitgangspunt genomen worden. Die scenario's worden eind april in een vervolgbijeenkomst besproken en zullen de basis vormen voor het maken van concrete keuzes; door gemeente en verenigingen. Daarmee volgt er duidelijkheid over de kansen die Voetbal Vitaal daadwerkelijk kan bieden.