Kijk mee naar de oudste marathon van Nederland


vrijdag 8 april 2016 | 09:28 Laatst bijgewerkt: 8-4-2016 | 09:28

Zondag 17 april is de 48e editie van de Enschede Marathon. TV Oost verzorgt vanaf 09.30 uur een live-uitzending vanuit Enschede met een uitgebreid verslag van de wedstrijdlopers en de recreatieve lopers. Ook op Radio Oost wordt verslag gedaan van de marathon.

Paul Schabbink verzorgt het commentaar bij de wedstrijdbeelden met co-commentatoren Marian Freriks en Huub van Langen. Verslaggever Esther Rikken loopt live mee. Presentator Bert van Losser staat bij start en finish, praat met deelnemers en vangt ze na afloop op. RTV Oost volgt dit jaar ook
weer enkele `toppers': mensen met een bijzonder verhaal of bijzondere motivatie.

Enkele toppers

Ronald en Manon Voort Hallink
Manon Voort Hallink uit Almelo is zo trots op haar held Ronald (34) omdat hij speciaal voor haar de hele van de Enschede Marathon loopt. Manon is 29 jaar en heeft voor de tweede keer in haar leven borstkanker.
Sharbel Georges en Monique Engelbertink
Deze vluchteling uit Syrie is de held van Monique Engelbertink uit Enschede. Monique is projectleider bij het 1000 Jongerenplan en helpt jongeren als Sharbel een plek te vinden in de maatschappij. Sharbel loopt met anderen de tien kilometer.

Focus op de dames
De Enschede Marathon is met haar eerste editie op 12 juli 1947 de oudste marathon van Nederland. Al vanaf de beginjaren van de Enschede Marathon ligt de nadruk op het mannenveld. Dit jaar kiest de organisatie ervoor de focus te verleggen naar een top damesveld. Hiermee onderscheidt het
evenement zich van overige marathons in Nederland. Meer aandacht voor de vrouwen en een uitdaging voor de mannen om toch als eerste te finishen!

De Enschede Marathon wordt op zondag 17 april live bij TV Oost uitgezonden tussen 09.30 en 16.15 uur. Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl/enschedemarathon.

Meer lezen over:

* Enschede Marathon

Presentatoren Paul Schabbink en Esther Rikken
Presentatoren Paul Schabbink en Esther Rikken Foto: RTV Oost
[IMG] nieuws op de kaart Het laatste nieuws op de kaart van Overijssel
verberg media