Korte update: 5e cao-overleg - Sabic was aan zet


Korte update: 5e cao-overleg - Sabic was aan zet

Geplaatst op 08 april 2016
[IMG]
Donderdag 7 april 2016 was er een cao-overleg met de werkgever. Hieronder volgt een korte uiteenzetting daarvan.

Belangrijke wederzijdse tussenstap

Zoals eerder aangekondigd, was de eerdere reactie van de werkgever op de voorstellen en reacties van De Unie en de andere vakorganisaties niet volledig. Na een belangrijke wederzijdse tussenstap over het item werkdruk en duurzame inzetbaarheid zou Sabic gisteren met een integrale reactie
komen. De reactie was echter niet integraal omdat er een aantal zaken nog aan Sabic zijde in haar eigen voorstellen ontbreken:

* AIP: voorstel Annual Incentive Plan: de door Sabic voorgestelde vervanger van de individuele en collectieve variabele beloning kent nog een aantal niet ingevulde criteria.
* Loonparagraaf: werkgever houdt de kaarten voor de borst omdat hij het hele speelveld nog niet kent. Niet vreemd natuurlijk als het eigen Sabic-AIP voorstel nog niet gereed is.

Helderheid aan zijde van de werkgever in deze eigen voorstellen ontbreekt dus vooralsnog. Op de reactie van Sabic gisteren, beraden de vakorganisatie zich momenteel zodat we werkgever op 21 april aanstaande van repliek kunnen dienen. Tot zover.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met met de cao-delegatie: Walter Meijboom en Patrick Meerts.

Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Geplaatst in: Actueel Nieuws