Zes vermeende straatrovers aangehouden


Zes vermeende straatrovers aangehouden

Laatste update:
08-04-2016 | 14:25

Amsterdam - Agenten van het Prio-team hielden donderdag 7 april zes mannen aan die zich verdacht ophielden in Amsterdam-West. Uit onderzoek bleek dat zij mogelijk betrokken waren bij een beroving eerder die middag in Hoorn. De mannen zijn overgedragen aan de politie in Hoorn.

De zes mannen, in de leeftijd van 36 tot 51 jaar, reden in twee auto's met buitenlandse kentekens. De agenten van het Prio-team, speciaal belast met de aanpak van straatroven, overvallen, inbraken en drugsoverlast hielden de twee auto's nauwlettend in de gaten, omdat de bestuurders afwijkend
rijgedrag in de wijk vertoonden.





Zenuwachtig

Op het moment dat de agenten de auto's en inzittenden wilden controleren, vertoonden de inzittenden zenuwachtig gedrag en trachtten ze allen weg te komen, te voet of rijdend. De agenten konden dit voorkomen onder andere door hun fietsen voor de auto's te leggen. Uit onderzoek in de auto's
bleek dat ze inbrekersspullen bij zich hadden en een rolkoffer met diverse horloges en een laptop. In de koffer zat ook een visitekaartje van de vermoedelijk eigenaar.

Zojuist beroofd

Uit onderzoek op het bureau kwam vast te staan dat de eigenaar van de koffer die middag was beroofd van zijn koffer met inhoud. De politie Amsterdam heeft de verdachten overgedragen aan de politie in Noord Holland.