Groenste Idee levert ruim veertig plannen op


Publicatiedatum:
vrijdag 08-04-2016
Inwoners die energie willen besparen en CO2 verminderen hebben samen ruim veertig plannen aangeleverd voor het Groenste Idee van Haarlemmermeer. Donderdag 7 april was de deadline.
Sommige inwoners dienden zelfs meerdere ideeen in. De vijf beste plannen krijgen inhoudelijke ondersteuning bij de uitvoering. Voor de drie beste ideeen is er daarnaast financiele ondersteuning. Alle ingediende voorstellen staan op www.groensteidee.nl.

Vanaf februari konden inwoners goede en uitvoerbare ideeen indienen op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid of circulaire economie. De ideeen zijn nodig omdat Haarlemmermeer op weg is naar een circulaire samenleving. Wethouder John Nederstigt:
"Er wordt al veel bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd. Maar er blijven goede ideeen liggen, en dat is jammer. Daarom organiseren we samen met NMCX Centrum voor Duurzaamheid deze derde editie van het Groenste Idee."
Eind mei worden de vijf finalisten bekendgemaakt. De inwoners kunnen dan via de website op het idee van hun keuze een stem uitbrengen. De feestelijke bekendmaking van de drie winnaars is een maand later.