Eerste Chinees - Nederlandse forum over gebouwd erfgoed in provincie..


08 april 2016 - Nieuwsartikel

Op vrijdagmiddag 22 april laten Chinese en Nederlandse sprekers elkaar de ontwikkelingen in hun land zien. Het forum vindt plaats in Paviljoen Welgelegen, het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem.

Gedeputeerde cultuur, Jack van der Hoek, houdt tijden het forum namens de provincie Noord-Holland een korte toespraak over herbestemming en gebiedsontwikkeling.

Met de nieuwe koers die China onder Xi Jinping uitzet is er steeds meer belangstelling voor het gebouwde erfgoed en de rol die het kan spelen in bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling.

Nederland heeft in China een goede naam waar het monumentenzorg betreft. Als klein land hebben we een heel compleet en vooruitstrevend stelsel. De Nederlandse praktijk van `behoud door ontwikkeling' wordt in China met belangstelling gadegeslagen.

Omgekeerd heeft China ons ook wat te bieden. Ook bij ons staat de tijd niet stil en Chinese ideeen over bijvoorbeeld authenticiteit en private financiering kunnen ons denken over onze eigen erfgoedtoekomst richting geven.

Bijwonen is gratis. Meer informatie over het forum staat op de website www.ivem.nl/uitnodiging-chinees-nederlands-erfgoedforum

ORGANISATIE

Het forum is een initiatief van de Chinese ambassade in Den Haag en wordt georganiseerd door de China Cultural Media Group en het Instituut Voor Erfgoed en Marketing (IVEM) in samenwerking met DutchCulture, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Provincie Noord-Holland en het
LeidenAsiaCentre.

DATUM 22 april 2016

PLAATS Provinciehuis Noord-Holland, Haarlem

INLOOP 13:00

PROGRAMMA 13:30 - 17:30

BORREL 17:30



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel