Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden april 2016

Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden april 2016

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 07 april 2016- Laatste update: 07 april 2016 17:24 uur

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in april 2016.

De halfronde onderdoorgang op de Schipholweg bij bedrijventerrein Schuilhoeve. De rode lijnen geven aan waar de rijbanen van de nieuwe A9 zich straks bevinden.

Onderdoorgangen Schipholweg

Maandag 4 april opende de verdiepte onderdoorgang van de Schipholweg. Deze onderdoorgang maakt onderdeel uit van de toekomstige aansluiting Badhoevedorp en ligt op de Schipholweg, tussen de Amsterdamse Baan en de Hoofdweg-Oostzijde. Op maandag 11 april wordt ook de halfronde onderdoorgang over de Schipholweg ter hoogte van bedrijventerrein Schuilhoeve volledig in gebruik genomen.

Voordat de onderdoorgang open kan, sluit de aannemer het nieuwe wegdek aan. Ter hoogte van bedrijventerrein Schuilhoeve is de Schipholweg dan in beide richtingen afgesloten van vrijdag 8 april 20.00 uur tot maandag 11 april 05.00 uur. Gele borden geven de omleidingsroute aan. Nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid.

Aanpassing Sloterweg-viaduct

In verband met de aanpassing van de rijbaan op het Sloterweg-viaduct wordt de Sloterweg voor auto- en landbouwverkeer afgesloten van maandag 11 april 6.30 uur tot en met zaterdag 16 april 18.00 uur. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Voetgangers en fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Nood- en hulpdiensten kunnen het afgesloten gedeelte te allen tijde passeren.

Openstelling parallelbuis A4

Een half jaar geleden werd de parallelbaan op de A4 vanuit Amsterdam richting Schiphol tot na de westbuis van Schipholtunnel afgesloten. Weggebruikers kunnen sindsdien pas na de Schipholtunnel uitvoegen richting Schiphol. Vanaf zaterdagochtend 30 april 07.00 uur gaat de parallelbuis van de Schipholtunnel weer open.

Op vrijdag 29 april wordt vanaf 22.00 uur de afzetting verplaatst en belijning aangepast op de A4 richting Schiphol, tussen knooppunt Badhoevedorp en de Schipholtunnel. Tot en met vrijdag 13 mei blijft er een wegafzetting staan zodat de aannemer zijn werkzaamheden veilig kan uitvoeren.

Omlegging A9 bij Badhoevedorp

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.