Verbreding rijbaan Sloterweg-viaduct bij Badhoevedorp geopend

Verbreding rijbaan Sloterweg-viaduct bij Badhoevedorp geopend

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 07 april 2016- Laatste update: 07 april 2016 17:21 uur

Eind januari is het Sloterweg-viaduct ten zuiden van Badhoevedorp geopend. Hoewel aan de gestelde eisen is voldaan, vonden sommige weggebruikers de rijbaan van de A9 erg smal. Rijkswaterstaat, de gemeente Haarlemmermeer en de aannemer overlegden hoe we deze weggebruikers tegemoet kunnen komen.

Kinderen van omwonenden openden het Sloterweg-viaduct op vrijdag 29 januari, door er als eerste weggebruikers overheen te fietsen.

Aanpassingen aan het viaduct

Met verschillende aanpassingen wordt er meer ruimte gegeven aan de gebruikers van het Sloterweg-viaduct. Zo wordt het fietspad bovenop het viaduct met een halve meter versmald en de rijbaan met een halve meter verbreed. Aan beide kanten van het viaduct komt tussen de rijweg en het fietspad een overrijdbare verharding in een rode kleur.

Verder worden er op het viaduct tussen de rijweg en het fietspad overrijdbare paaltjes geplaatst waar grote voertuigen zoals brandweerwagens overheen kunnen rijden. Aan beide kanten van deze kunststof paaltjes komen twee doorgetrokken strepen.

Afsluiting Sloterweg

In verband met de werkzaamheden aan het viaduct wordt de Sloterweg voor auto- en landbouwverkeer afgesloten van maandag 11 april 6.30 uur tot en met zaterdag 16 april 18.00 uur. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Voetgangers en fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Nood- en hulpdiensten kunnen het afgesloten gedeelte te allen tijde passeren.

Omlegging A9 bij Badhoevedorp

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.