Voorgenomen benoeming Menno Snel tot directievoorzitter

08-04-2016

Op de algemene vergadering van aandeelhouders van de NWB Bank, te houden op 26 april 2016, zal de raad van commissarissen Menno Snel (45) voordragen voor benoeming als voorzitter van de directie van de NWB Bank. Menno Snel zal Ron Walkier (63) opvolgen die op de algemene vergadering aftreedt in verband met zijn pensionering. Ron Walkier is 25 jaar werkzaam bij de bank en is sinds 2008 voorzitter van de directie.

Menno Snel zal worden voorgedragen voor benoeming als voorzitter van de directie per 1 september 2016 voor een periode van vier jaar. De vereiste instemming van De Nederlandsche Bank N.V. (DNB)/de Europese Centrale Bank (ECB) voor de voorgenomen benoeming is verkregen. In de periode tussen het aftreden van Ron Walkier en het aantreden van Menno Snel zullen de zittende directieleden Lidwin van Velden, directeur finance en risk, en Frenk van der Vliet, directeur treasury en public finance, de directievoorzitterstaken waarnemen. Lidwin van Velden zal de rol van waarnemend voorzitter vervullen.

Menno Snel heeft ervaring op een breed financieel terrein. Hij heeft een lange periode gewerkt op het ministerie van Financien en enkele jaren binnen APG. Sinds 2011 is hij bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington.

Age Bakker, voorzitter van de raad van commissarissen: "De raad van commissarissen is verheugd Menno Snel voor te dragen voor benoeming als voorzitter van de directie. Menno Snel beschikt over de juiste kennis en ervaring om de strategie van de NWB Bank als promotional bank voort te zetten."