Excursie overnachtingshaven IJzendoorn en bekendmaking voorkeursvariant overnachtingshaven Giesbeek

Excursie overnachtingshaven IJzendoorn en bekendmaking voorkeursvariant overnachtingshaven Giesbeek

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 08 april 2016- Laatste update: 08 april 2016 17:22 uur

Rijkswaterstaat gaat de doorstroming en veiligheid van het scheepvaartverkeer op de IJssel verbeteren met een overnachtingshaven in de Valeplas bij Giesbeek. Om betrokken organisaties en inwoners meer inzicht te geven in het gebruik van een overnachtingshaven, organiseert Rijkswaterstaat op vrijdag 22 april een excursie naar de bestaande overnachtingshaven IJzendoorn.

De haven IJzendoorn biedt plaats aan 60 schepen. Door een bezoek te brengen aan deze haven krijgen deelnemers meer inzicht in hoe een overnachtingshaven eruit ziet. De beheerder van de haven licht toe hoe schippers de haven gebruiken: wanneer komen de schepen de haven binnen en wanneer verlaten zij de haven. Ook is er uitleg over hoe de ontsluiting en parkeergelegenheid is geregeld en de toegankelijkheid van de steigers.

Bijeenkomst voorkeursvariant overnachtingshaven Giesbeek

Na afloop van de excursie organiseert Rijkswaterstaat in het Hof van Giesbeek een bijeenkomst. Daarin wordt toegelicht hoe Rijkswaterstaat op basis van de signalen, de 66 zienswijzen en het onderzoek naar de milieueffecten de voorkeursvariant heeft gekozen. Deze variant gaan we samen met de betrokken partijen verder uitwerken tot een concreter plan, dat begin 2017 ter inzage ligt.

Aanmelding excursie en bijeenkomst

De plaatsen in de bus zijn beperkt. Rijkswaterstaat nodigt gemeenteraadsleden, stakeholders en geinteresseerde bewoners uit om mee te gaan. U kunt zich voor donderdag 14 april aanmelden door een e-mail te sturen. U ontvangt na aanmelding een bevestiging van uw deelname en de adresgegevens van het opstappunt.

Programma vrijdag 22 april

12.00 uur: verzamelen opstappunt Giesbeek / vertrek met de bus

13.00 uur: aankomst IJzendoorn en rondleiding

15.00 uur: terugreis Giesbeek

16.00 uur: inloop Hof van Giesbeek, Kerkstraat 55

16.15 uur: presentatie voorkeursvariant

16.45 uur: vragen en reacties uit de zaal

17.00 uur: napraten

17.30 uur: einde

Overnachtingshaven Giesbeek

Rijkswaterstaat wil de doorstroming en veiligheid van het scheepvaartverkeer op de IJssel verbeteren. Een overnachtingshaven in de Valeplas bij Giesbeek moet een plek bieden voor de binnenvaart om uit te rusten, zodat zij veilig hun reis kunnen voortzetten. De plannen zullen eind 2017 ter inzage liggen. De verwachte ingebruikname is in 2020.

Voor meer informatie kijk op de projectpagina Boven-IJssel: capaciteitsuitbreiding ligplaatsen overnachtingshaven Giesbeek of bel met de informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 8002 (gratis).