Doorzoekingen na vechtpartij Mongols en Hells Angels: vuurwapens, dr..


Doorzoekingen na vechtpartij Mongols en Hells Angels: vuurwapens, drugs en vals geld aangetroffen

Laatste update:
10-04-2016 | 14:52

Rotterdam - Donderdagavond was er een massale en zeer gewelddadige vechtpartij tussen zo'n dertig leden van de motorbendes Mongols en Hells Angels in en rondom een hotel aan de Energieweg in Rotterdam. Na de aanhouding van 23 verdachten begon de politie direct een groot onderzoek. Vrijdag
werden bij doorzoekingen op 19 locaties diverse (vuur)wapens, munitie, drugs en (vals) geld in beslag genomen.

Doodsbange getuigen vertelden hoe bij de vechtpartij donderdagavond rond 20.00 uur messen, hamers en vuurwapens werden gebruikt. Wonder boven wonder raakten er geen gasten of personeelsleden van het hotel gewond. Politie, Koninklijke Marechaussee en meerdere ambulances rukten massaal uit.
Leden van het arrestatieteam en de Dienst Special Interventies (DSI) kamden het hotel kamer voor kamer uit om de betrokken motorbendeleden, van wie een aantal zich verstopt had, aan te houden. Met behulp van een politiehelikopter en speurhonden werden ook aanhoudingen verricht in nabijgelegen
parken. In totaal werden 23 mannen gearresteerd. Ze komen onder meer uit Schiedam, IJmuiden, Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Haarlem, Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Amsterdam, Baarn en Julianadorp.



Openlijke geweldpleging

De mannen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verwachting is niet dat ze onderling aangifte doen, maar daarmee stopt dit onderzoek voor de politie allesbehalve. Politie en het OM nemen de zaak hoog op en stelden de afgelopen dagen een omvangrijk onderzoek in. Rechercheurs spraken
de afgelopen dagen met tientallen getuigen. Ook zijn camerabeelden van het hotel bekeken en is een uitgebreid (sporen)onderzoek verricht.



Met de verzamelde info werden vrijdag op 19 locaties verspreid over het hele land (Rotterdam, Barendrecht, Amsterdam, Schiedam, Oostrum, IJmuiden, Haarlem, Alkmaar, Berkenwoude, Gouda, Den Helder, Baarn en Delft) doorzoekingen gedaan in woningen en een winkelpand.



Intimidatie

De aanpak van OMG`s heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Dat beeld werd bij de doorzoekingen wederom bevestigd.



Vuurwapens

Agenten namen onder andere vuurwapens, slag- en (stroom)stootwapens en messen in beslag. Ook trof de politie diverse hoeveelheden munitie aan. Daarnaast namen agentene een hoeveelheid softdrugs en (vermoedelijk) harddrugs in beslag evenals 55.000 euro en een hoeveelheid vals geld. In een van
de panden ontdekten agenten een ontmantelde hennepkwekerij.



Het onderzoek is nog in volle gang. Gezien de resultaten van de zoekingen kunnen meer aanhoudingen volgen. Ook zijn er bij de vechtpartij donderdag meer personen betrokken dan nu zijn aangehouden.



Videobeelden

Hoewel al met veel getuigen is gesproken, blijft informatie die nog niet gedeeld is met de politie welkom. Dat geldt ook voor beelden van de vechtpartij. Mensen die over foto's of videobeelden van het incident beschikken wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.