Protestants zijn: Trouw - Protestantse Kerk Nederland


Protestants zijn volgens Cora van Muijlwijk (foto: Petra de Joode)08 april 2016

Cora van Muijlwijk: Rusten op de trouw en de genade van God. Dat is het fundament van mijn bestaan.

Pagina-inhoud

*Protestants zijn is voor mij rusten op de trouw en de genade van God. Dat is het fundament van mijn bestaan. Dan word ik klein en ben ik verwonderd over Zijn liefde voor mijn leven. Hoe almachtig is Hij en hoe klein en tekort is mijn leven, maar Hij verlangt naar een relatie met ons mensen.
We gaan Hem zo ter harte!

Daarvoor zond Hij Zijn Zoon. De weg die Jezus ging, was onvoorstelbaar zwaar en voor ons mensen niet te peilen, maar Hij handelde uit liefde en in gehoorzaamheid aan Zijn Vader. Hij ging die weg tot ons behoud en in onze plaats.

Wie dat gaat verstaan in zijn hart, krijgt Jezus lief, wil voor Hem leven. Dan is geloven geen `moeten' en `niet mogen', maar vind je rust in de navolging van Hem. Dan ben ik rijk en gezegend, omdat Hij mijn Gids wil zijn.

Hij was er in het verleden, zal mij dragen vandaag en wil er ook in de toekomst zijn. Wie het leven met Hem durft te wagen, staat vast als een huis en weet zich geborgen in Zijn armen.

Dat houvast ligt niet in mij, maar in mijn gezegende Heiland! Geprezen is Hij!

Cora van Muijlwijk

Cora van Muijlwijk is gemeentelid van de Hervormde Gemeente in Oud-Alblas. Op zondag 10 april 2016 vertelt zij om 19:00 aan Zin Zout Zegen (EO Radio 5) wat haar naar de kerk brengt en wat zij meeneemt naar huis en de nieuwe week in.