Verdachte aangehouden voor gewapende overval Jumbo in 2011


Verdachte aangehouden voor gewapende overval Jumbo in 2011

Laatste update:
11-04-2016 | 10:13

Eindhoven - De politie hield maandagmorgen om 8.45 een 24-jarige man uit Eindhoven aan in zijn woning in verband met een gewapende overval op 28 december 2011 bij de Jumbo aan de Geldropseweg.

Onderzoek

Direct na de overval werd door de politie een groot onderzoek opgestart dat uiteindelijk niet tot de aanhouding van verdachten leidde. Onlangs kwam bij het onderzoeksteam echter nieuwe informatie binnen. Er was onder meer sprake van een match met DNA dat op de plaats delict werd gevonden.
Daardoor kwam het onderzoek in een stroomversnelling.

Meer aanhoudingen verwacht

Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachte maandagochtend. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie verwacht dat er binnenkort meer aanhoudingen zullen volgen.

Bedreigd

De gewapende overval werd op 28 december 2011 gepleegd door drie mannen bij de Jumbo aan de Geldropseweg. Een van de kassieres werd met een vuurwapen bedreigd. Vervolgens werd ze gedwongen naar de kluis te lopen, waar de daders enkele tienduizenden euro's buitmaakten.

Bureau Brabant

Aan de overval werd in februari van dit jaar nog aandacht besteed in het opsporingsprogramma Bureau Brabant en eind maart 2016 werd door de hoofdofficier van justitie van het parket Oost-Brabant een beloning van 2500 euro uitgeloofd voor de doorslaggevende tip die tot de aanhouding van de
verdachten zou leiden.

Bellen

De politie is nog steeds blij met informatie in het onderzoek. Iedereen die iets weet dat kan bijdragen aan het oplossen van deze gewelddadige overval, kan bellen met de Opsporingstiplijn van de politie op 0800 - 6070. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Het
Team Criminele Inlichtingen is voor dit misdrijf bereikbaar op 079-3458999.