Dronken bestuurder aangehouden voor doorrijden na aanrijding


Dronken bestuurder aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Laatste update:
11-04-2016 | 10:12

Zevenbergen - Zondagavond is in een woning aan de Teunisbloem een man aangehouden, die eerder op de Zuidhaven met een personenauto was doorgereden na het veroorzaken van een ongeval.

Rond 18.30 uur reed op de Zuidhaven een man met een auto tegen een geparkeerde personenauto, die in een parkeervak stond. Beide voertuigen liepen schade op. De veroorzaker van de aanrijding reed door. De eigenaar van de geparkeerde auto, een 53-jarige man uit de gemeente Moerdijk, meldde rond
19.00 uur het ongeval bij de politie.

Aanhouding

De politie stelde een onderzoek naar het incident in. Diverse getuigen werden gehoord. De eigenaar van de beschadigde auto deed aangifte van het ongeval. Een getuige nam een foto van de auto welke was doorgereden. Het politieonderzoek leidde uiteindelijk naar een woning aan de Theunisbloem. In
de buurt van het huis stond de gezochte personenauto, welke aan de voorzijde verse schade had. In de woning werd rond 19.45 uur een 44-jarige inwoner uit Zevenbergen aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiebureau in Roosendaal gebracht.

Proces-verbaal

Omdat de bestuurder verdacht werd dat hij alcohol had gedronken, is van hem een uitgebreide ademanalyse afgenomen. Het eindresultaat was 570 Ug/l. De man heeft een verklaring afgelegd, waarna hij rond 22.30 uur het politiebureau mocht verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.