Inloopavond Kreken Kweken op 20 april in Vierpolders


Inloopavond Kreken Kweken op 20 april in Vierpolders

Op 20 april van 20.00 uur tot 21.30 uur vindt een inloopavond plaats vinden in 't Dijckhuis, Dijckpotingen 10 te Vierpolders met informatie over het project Kreken kweken. Aangrenzende eigenaren, overige agrariers, grondeigenaren en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond.

Het project Kreken Kweken is een samenwerkingsproject tussen de gemeenten van Voorne-Putten, het Waterschap Hollandse Delta en de stadsregio Rotterdam.

Met dit project worden oude kreken op Voorne-Putten in ere hersteld. Het project is gericht op de realisatie van 8 km ecologische oevers, 8 km laarzenpaden(wandelpaden door boerenland) en 5 stapstenen (kleine natuurgebiedjes) op Voorne-Putten.



Kreken Kweken is afhankelijk van de vrijwillige medewerking van agrariers en andere grondeigenaren die op de plaats van de kreekzones grond bezitten. De kreekzones zullen door middel van vrijwillige kavelruil en aankoop verworven worden. Een aantal kreekzones is reeds in bezit van het
waterschap.



In 2015 is het project Betjesweg gerealiseerd. Daarnaast zijn een aantal zones aangekocht aan de Brielse Zoom Noord, Brielse Zoom Zuid, Lint van Nieuwenhoorn, Vliegerwetering en Zuidlandse Zoom. De nieuwe projecten zullen de komende twee jaar worden gerealiseerd en kunnen in totaal 3 km
ecologische oevers en twee stapstenen met een totale oppervlakte van 6000 m2 opleveren.



U kunt zich aanmelden voor de avond door een mail te sturen naar krekenkweken@hellevoetsluis.nl.