Koningsdag in Haarlemmermeer


Publicatiedatum:
maandag 11-04-2016
Ringsteken, oude ambachten, kinderoptochten en natuurlijk veel muziek. In heel Haarlemmermeer wordt feest gevierd op Koningsdag. Een greep uit de activiteiten.
In het centrum van Nieuw-Vennep is het vrijmarkt met zo'n honderd kramen en demonstraties van oude ambachten. Meer-Historie toont een deel van haar collectie op het plein tegenover Chinees-Indisch Restaurant Lotus in hartje Nieuw-Vennep. Bestuurders van tractoren gaan met elkaar in de slag in
een ringsteekwedstrijd. Ook zijn landbouwwerktuigen in werking te zien zoals een combine en een aardappel-sorteermachine. Een touwslager maakt springtouwtjes voor de kinderen. Ook in het Zomerpark - Vivaldipark is vrijmarkt, georganiseerd door wijkraad Getsewoud.


Optocht

In Badhoevedorp aan de Nieuwe Meerdijk is live muziek met een buitenbar, een eetkraam en springkussens. In Kaag/Buitenkaag doen kinderen mee met de koningsdagoptocht in versierde voertuigen, begeleid door familie, leraren en leden van Oranjecomite De Kaag-Buitenkaag. Voorop gaat
muziekvereniging Door Gunst Verkregen. In Weteringbrug is het feest voor jong en oud op plein voor dorpshuis De Kern.


Vrijmarkt in Hoofddorp-Centrum

Speelgoed, kleding, boeken: wie z'n oude spulletjes kwijt wil of wie op zoek is naar unieke koopjes, kan weer terecht op de vrijmarkt in Hoofddorp-Centrum. Gewoon genieten van de sfeer en de gezelligheid kan natuurlijk ook. Voor het eerst is ook het winkelcentrum op Koningsdag open. Op het Dik
Tromplein is een feestprogramma, op het Raadhuisplein en het Burgemeester Van Stamplein staan springkussens en op de Kruisweg is een braderie.

Om ervoor te zorgen dat de dag een feest wordt, gelden er spelregels:
o Vrijmarkt van 07.00-17.00 uur.
o Goederen lossen kan tot 7.00 uur.
o Vrijmarkt is toegestaan op de plekken die oranje zijn op de tekening, maar niet voor de ingang van winkels of op de doorgaande wegen.
o Op het Burgemeester van Stamplein kunnen particulieren een kraam huren.
Voor heel Haarlemmermeer geldt:
o Vergunningen/ontheffingen zijn nodig voor het houden van een evenement, het maken van (versterkte) muziek, de verkoop van (zwak) alcoholische dranken of etenswaren.
o Particulieren mogen geen alcoholische dranken of etenswaren verkopen of gratis verstrekken.
o Dieren verkopen is verboden.
o Het is niet toegestaan om na afloop van de vrijmarkt spullen achter te laten. Wie dat wel doet, loopt kans op een boete.
o De auto parkeren bij de uitgestalde koopwaar is niet toegestaan.

Om de straten en pleinen zoveel mogelijk schoon te houden, staan er extra afvalbakken en vuilcontainers en vanaf 16.30 uur rijdt er een vuilniswagen door het centrum. Helaas trekt een gezellig en druk evenement ook altijd bezoekers met verkeerde bedoelingen. De politie waarschuwt daarom voor
zakkenrollers.


Vrijmarkt op het Raadhuisplein, rond het Cultuurgebouw, langs de Kruisweg, Marktlaan, Concourslaan, Tuinweg en op het Van Stamplein en het Marktplein. Kruisweg, Concourslaan en Tuinweg zijn afgesloten. Auto's kunnen terecht in de parkeergarages. Er zijn op meerdere plaatsen openbare toiletten.



Programma Dik Tromplein

* 10:00-11:00 uur Vlag hijsen en het Wilhelmus. Optreden IJmuider Harmonie.
* 11:00-18:00 uur Oranje Kinderplein met springkussens, autobaan, dansoptredens, DJ, poffertjes, ballonnen, ballengooien en nog veel meer. Ook de populaire waterballenbak er weer bij.
* 12:30-13:30 uur Optreden muziekvereniging Excelsior.
* 15:00-18:00 uur Live optredens in samenwerking met Hotel de Beurs en Bar Bistro Joseph.


Kijk ook bij `events' op Facebook.nl/gemeentehaarlemmermeer. Iedereen kan daar laten weten wat er bij hem in de buurt te doen is op 27 april.