Reiniging kolken vanaf maandag 18 april


* 11 april 2016

De Combinatie BAM / Van der Valk + de Groot werkt de komende periode in opdracht van de gemeente Haarlem aan de reiniging van de straatkolken. Straatafval en gevallen blad zorgt voor verstopping van de kolken, de kolken worden gereinigd om een goede afwatering tijdens regenval te kunnen
borgen. De reiniging begint in Haarlem Noord vanaf maandag 18 april en loopt door tot en met vrijdag 13 mei.

Wat merkt u langs de openbare weg?

Een kolkenzuiger rijdt langs de kolken en zuigt de kolken leeg. Dit neemt enkele minuten in beslag, waarbij de wagen op de openbare weg stil staat. De overlast is vergelijkbaar met de vuil-ophaaldienst. De kolken die niet vanaf de openbare weg bereikbaar zijn reinigen we aansluitend met een
kleinere machine. Dit kan ook handmatig gebeuren als de machine er niet bij kan. Ook dit neemt enkele minuten in beslag.

Route

De route is als volgt (onder voorbehoud): Vondelkwartier, Spaarndam, Dietsveld, Vogelenbuurt, Delftwijk, Sinneveld, Planetenwijk, Indischebuurt Noord, Indischebuurt Zuid, Transvaalbuurt, Frans Halsbuurt, Kleverpark, Bomenbuurt en Overdelft.

Merkt u problemen aan de riolering op openbaar gebied, dan kunt u dit online melden via melding doen.

BAM / Van der Valk + de Groot vindt het belangrijk om te meten hoe de dienstverlening wordt ervaren. Daarom nodigt BAM / Van der Valk + de Groot u uit om over de uitgevoerde werkzaamheden een korte enquete in te vullen. U vindt de online enquete op de website van BAM / Van der Valk + de Groot.