Politie zoekt getuigen van mishandeling


Politie zoekt getuigen van mishandeling

Laatste update:
11-04-2016 | 14:12

Zeist - De politie is op zoek naar getuigen van mishandeling, die plaatsvond op donderdag 31 maart. Een 13-jarige jongen uit Utrecht werd op de Koelaan die middag belaagd door een onbekende man. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Om 14.00 uur fietste de jongen met een groep medescholieren vanuit de Blikkenburgerlaan in de richting van Bunnik. Ter hoogte van de Koelaan werd de jongen door een fietsende voorbijganger in zijn nek vastgegrepen en van zijn fiets afgeduwd. Vervolgens kwam hij ten val, waarna de verdachte
afstapte en zijn (dames)fiets op het slachtoffer gooide. Daarbij kreeg het slachtoffer ook een rake klap op zijn schouder.



Het hevig geschrokken slachtoffer stond vervolgens op en rende van de man weg en stak het fietspad over. De verdachte ging achter de jongen aan en bedreigde hem daarbij. Vervolgens pakte de man zijn fiets en reed weg in de richting van de Blikkenburgerlaan. Het slachtoffer fietste naar de Van
Hardenbroeklaan in Bunnik en kwam daar zijn medescholieren tegen. Zij kwamen de verdachte hier weer tegen in een van de winkels, waarbij hij een dreigende gebaar maakte richting het slachtoffer. Het is nog niet duidelijk wat de precieze aanleiding van de mishandeling was.

Signalement verdachte

* Negroide man
* Tussen 30 - 40 jaar oud
* Vermoedelijk 1.70 meter lang
* Normaal tot slank postuur
* Droeg een donkerrode jas, geelkleurige broek en een witte muts