Bildts Servicepunt Geld & Zorg start 4 april


11-04-2016
" " Klik om te vergroten

[IMG] Klik om te vergroten

[IMG] Klik om te vergroten

Vanaf maandag 4 april kunnen mensen met vragen over geld en zorg terecht in Ons Huis in St.-Anne. Vrijwilligers starten namelijk met een servicepunt.

De vrijwilligers bieden hulp bij vragen over geld en zorg. Zij zitten iedere maandagmiddag van 2 tot 4 in Ons Huis in St.-Anne. Bildtkers die vragen hebben op het gebied van geld of zorg kunnen binnenlopen voor gratis advies.

Zij worden dan geholpen door Tineke Florissen uit Stiens. Zij is vrijwilliger van het Steunpunt Uitkeringsgerechtigden. En Griet Postma uit Franeker. Zij is vrijwilliger bij Humanitas.

Tineke en Griet hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen. Als zij niet kunnen helpen, weten zij meestal wel, waar mensen dan wel een antwoord kunnen vinden op hun vraag.

Het Bildts Servicepunt Geld & Zorg werkt nauw samen met het gebiedsteam het Bildt. Daarnaast weten de vrijwilligers de weg naar andere organisaties en partners te vinden. De bedoeling is dat het servicepunt mensen snel kan helpen. Het gaat om min of meer eenvoudige vragen. Als er meer zaken
spelen en de hulpvraag is zwaarder, dan komt het gebiedsteam in beeld.

Het Bildts Servicepunt Geld & Zorg is een initiatief van het platform maatschappelijke organisaties het Bildt. Samenwerkende partners zijn Stichting Welzijn Middelsee, SWO, Interzorg, De Zonnebloem, Steunpunt uitkeringsgerechtigden FSU/SUG, Humanitas, diaconieen, PKN gemeente St.-Annaparochie,
Stichting Aanzet, Thuiszorg het Friese Land, WMO adviesraad, Gebiedsteam en de gemeente het Bildt.

Het Bildts Servicepunt Geld & Zorg is een proef tot en met juni. Als er voldoende gebruik van wordt gemaakt, wordt het voortgezet.

Download ook voor meer informatie de flyer (231.03 KB)(Lees voor).