Gemeente Stadskanaal - Clientervaringsonderzoek Wmo


RSS
Wmo rolstoel

De gemeente wil graag weten wat inwoners vinden van de ondersteuning die ze ontvangen vanuit de Wmo. Zo kunnen we onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij uw wensen en behoeften. Daarom start er binnenkort een clientervaringsonderzoek.

Waarover gaat het onderzoek?

De gemeente vraagt Wmo-clienten naar hun ervaringen met de Wmo. Hoe is er met de hulpvraag omgegaan? Hoe beoordeelt u de kwaliteit van de ondersteuning of voorziening? Welk effect heeft de ondersteuning op uw dagelijks leven?

Hoe kunt u deelnemen?

Binnenkort worden ongeveer 1.000 Wmo-clienten met een steekproef geselecteerd. Deze clienten ontvangen een uitnodiging met een schriftelijke vragenlijst. Het invullen van de lijst kost ongeveer tien minuten tijd. Voor deze clienten is het ook mogelijk om via een digitale vragenlijst aan het
onderzoek deel te nemen.

Clienten kunnen iemand vragen om te helpen bij het invullen. Dat kan een familielid zijn, een buurvrouw/-man, een vriend of vriendin, etc.

Anoniem en vrijwillig

Deelname aan het clientervaringsonderzoek is geheel vrijwillig. Alle informatie wordt anoniem verwerkt en kan niet worden herleid naar individuele personen. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door het Sociaal Planbureau Groningen, een onafhankelijk onderzoeksbureau.

De uitkomsten

De gemeente zal de uitkomsten na de zomervakantie publiceren op www.stadskanaal.nl.