Nieuwegein van 18 tot en met 22 april op televisie


maandag, 11 april 2016

Binnenkort staat Nieuwegein een week lang centraal in het dagelijkse EO-programma `Geloof en een Hoop Liefde'. In dit programma strijken een paar presentatoren neer in een plaats in Nederland op zoek naar de rol en invloed van het christelijk geloof. Het is de bedoeling dat ze daarbij
karakteristieke dorps- en geloofsverhalen leren kennen. Het programma wordt van maandag 18 tot en met vrijdag 22 april dagelijks uitgezonden vanaf 18.10 uur op NPO 2.

Maandag 18 april

U ziet de mooiste plekken van Nieuwegein waaronder de sluizen van Nieuwegein vanaf het water en vanuit de lucht. En u ziet hoe een nieuwe sluismeester voor het eerst de moeilijkste sluis van Nederland gaat bedienen.

Dinsdag 19 april

Een kijkje op Landgoed Oudegein, waar de adellijke familie De Geer nog altijd woont. En een item over een echtpaar met dochter die leven van weggegooid eten.

Woensdag 20 april

Opnamen van mensen die werken in het Antonius Ziekenhuis. Onder andere met de kok, een ex-werknemer die er nu vrijwilligerswerk doet en iemand die er al bijna 50 jaar werkt.

Donderdag 21 april

Beelden van Vreeswijk en met name van de oude scheepswerf plus een kijkje in het huidige leven van een schippersfamilie. Een buschauffeur vertelt over zijn werk en zijn passagiers.

Vrijdag 22 april

Vanwege de centrale ligging is Nieuwegein een populaire locatie voor beurzen. Een daarvan is de verzamelaarsbeurs. Portret van een stel dat jaren vijftig spullen verzamelt en daarmee geregeld een bezoek brengt aan licht dementerenden.