Dommel zichtbaar op Innovatie expo Amsterdam


11 april 2016 Donderdag 14 april vindt in Amsterdam de internationale Innovatie expo plaats. Waterschap De Dommel zal zichzelf, met haar partners presenteren, met het Biopolus project.

Op donderdag 14 april vindt in Amsterdam de internationale Innovatie expo 2016 plaats. Een moment waarop ruim 200 innovatieve ideeen en projecten met elkaar gedeeld worden.

Waterschap De Dommel is door de organisatie gevraagd aanwezig te zijn en het innovatieve Biopolus concept, samen met samenwerkingspartners, te presenteren.

Biopolus

Binnen de proeftuinen van Biopolus werken we aan nieuwe manieren om schoon water te produceren, waarbij alle waterstromen in het gebied blijven. Geen afvalwater afvoeren dus, maar alle stromen ter plaatse zuiveren en hergebruiken. Het is een uitgangspunt dat perfect aansluit bij de principes
van sociale innovatie en de circulaire economie; een nieuwe stroming die de wereld kan veranderen. De huidige economie leidt tot verspilling en afval - dat is niet meer houdbaar.

Wij werken niet alleen samen met de 3 O's, overheid, onderwijs en ondernemers. We betrekken ook media & cultuur en burgers bij onze plannen. Samen zoeken we naar manieren om de kringloop van het water te sluiten - oplossingen waar ook echt behoefte aan is. Er zijn allerlei mogelijkheden.
Afvalstoffen omzetten in grondstoffen en er een afnemer in het gebied voor vinden, verticale landbouw en natuur creeren in stedelijk gebied, een botanische tuin waarvan de wortels het water zuiveren.

Onze ambities zijn enorm, dat beseffen we. Juist daarom kiezen we voor proeftuinen met een levensvatbaar verdienmodel. Het lukt alleen als we lange tijd kunnen blijven doorontwikkelen. Hoe meer we dit soort innovaties realiseren, hoe groter de kans is dat de wereld echt verandert. De expo
geeft ons hiervoor een mooie kans!