Energieneutraal waterschap stap dichterbij


Publicatiedatum : 29 maart 2016

In Maarssen is Waternet in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gestart met de werkzaamheden voor de dijkverbetering Nieuweweg - Waterleidingkade.

Vanaf eind maart voeren vrachtwagens zand en klei aan om de dijk te versterken. Tijdens de werkzaamheden zijn de Nieuweweg en De Strook bereikbaar voor recreanten via Oud-Maarsseveen en Tienhoven. Naar verwachting is de dijkverbetering in december 2016 klaar.

De werkzaamheden vinden plaats tussen Fort Tienhoven en de kruising Nieuweweg met de Laan van Niftarlake te Tienhoven, over een afstand van bijna 5 kilometer. De dijken langs de Nieuweweg en Waterleidingkade voldoen niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen, die onder andere worden
vastgesteld door de provincie. De dijk moet plaatselijk steviger en hoger worden om ervoor te zorgen dat mensen hier ook in de toekomst veilig kunnen blijven wonen en werken.

Meer informatie werkzaamheden dijkverbetering

De laatste informatie over de dijkverbetering is te vinden op: www.waternet.nl/nieuweweg. Hier is ook meer te lezen over de ingestelde verkeersmaatregelen gedurende de werkzaamheden.