Politie vindt wapens na bedreiging


Politie vindt wapens na bedreiging

Laatste update:
12-04-2016 | 11:39

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - Een 34-jarige Tilburger zit vast vanwege bedreiging en wapenbezit. De man werd maandagavond 11 april, om 23.50 uur gearresteerd in een woning aan de Postelse Hoeflaan.

Het ging om een conflict in de relationele sfeer. De ex-partner van de man meldde de politie dat hij met de dood bedreigd was. Ook waren er vernielingen aan zijn auto gepleegd. De man deed aangifte. De politie stelde direct een onderzoek in en arresteerde de 34-jarige verdachte. In zijn woning
vonden de agenten twee zogenaamde air-soft wapens, een mes en diverse scherpe patronen. Al deze spullen werden in beslag genomen.

Veelpleger

De 34-jarige Tilburger is een zogenaamde `veelpleger'. Dat houdt in dat hij de afgelopen tijd meerdere strafbare feiten pleegde. Mede om die reden is hij in verzekering gesteld en ingesloten. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie, de politie en de
penitentiaire inrichtingen pakken veelplegers gezamenlijk aan met als doel de veiligheid te vergroten door middel van onder andere een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.