Onderhandelingen sociaal plan bij CZ


Onderhandelingen sociaal plan bij CZ

Geplaatst op 12 april 2016
[IMG]
De Unie is met CZ in gesprek over een nieuw sociaal plan. De leden hebben hierover een mening kunnen geven in ledenvergaderingen en door een enquete in te vullen. De meningen lopen nog sterk uiteen. Veel leden geven aan dat zij belang hechten aan de financiele vergoeding bij ontslag. Zij
willen dat de beeindigingsvergoeding op het huidige niveau blijft. Anderen zien ook waarde in een andere opzet van het sociaal plan waardoor er meer inzet komt op behoud van werk.

Voorlopige afspraak

De Unie heeft een tweeledige afspraak met CZ. Enerzijds hebben wij gesproken over verlaging van de beeindigingsvergoeding. Anderzijds gaan we nog afspraken maken over een beter 'van werk naar werk-traject'.

* De beeindigingsvergoeding wordt in de toekomst gebaseerd op de transitievergoeding maar wel met een verhogingsfactor, zodat de verlaging van de beeindigingsvergoeding beperkt blijft.
* De grootste achteruitgang is bij medewerkers met een relatief kort dienstverband.
* De maximumgrens van EUR 76.000,- uit de transitievergoeding wordt niet toegepast.
* De Unie heeft op 20 april en 23 mei 2016 een overleg met CZ om afspraken te maken over verbetering van het 'van werk naar werk-traject'.

Dit is een voorlopige afspraak, de invulling en verbetering van dit traject moet wat De Unie betreft wel opwegen tegen de (beperkte) verlaging van de beeindigingsvergoeding.

Ledenraadpleging

We verwachten de leden eind mei of begin juni uit te kunnen nodigen voor een ledenvergadering. Het volledige nieuwe sociaal plan wordt dan besproken. Alle afspraken in het sociaal plan zijn dan de basis voor jouw oordeel of het wel of niet voldoende is. Uiteindelijk bepalen de leden of er een
sociaal plan komt.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Inge de Vries

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Geplaatst in: Actueel Nieuws