Raadscommissie praat beeldvormend over Centrale Halteplaats


Op dinsdag 19 april praat de raadscommissie beeldvormend over een alternatief voor de huidige bushaltes op het Marktplein. Gedacht wordt aan een centrale halteplaats in het gebied tussen de Rijperweg en het gemeentehuis, waar alle lijnen kunnen halteren en die voldoet aan alle eisen voor
toegankelijk openbaar vervoer. De gedachte is om daarbij ook een voorziening te treffen voor het parkeren van (brom)fietsen.

De gemeente wil de verblijfskwaliteit van het Marktplein als beschermd Dorpsgezicht verbeteren. Het betekent dat de buslijnen 306 en 129 daar niet meer stoppen en dat de huidige haltes verdwijnen. Deze voldoen momenteel niet aan de eisen voor toegankelijk openbaar vervoer en zouden eigenlijk
flink opgehoogd moeten worden. Voor het aanzicht van het beschermd Dorpsgezicht zou dit een flinke aantasting betekenen. Met de ideeen wil de gemeente juist de status van de kern van Middenbeemster als beschermd Dorpsgezicht vergroten.

Ook zou de nieuwe locatie voor een centrale halteplaats gunstig zijn voor de route die buslijn 306 nu rijdt. Die hoeft dan niet meer een lus door half het dorp te maken, waar vooral bewoners in de oude dorpskern langs de Rijperweg last van hebben (trillingen).

Inspreken

Wilt u de raadscommissie op voorhand al uw mening geven over de ideeen voor een centrale halte, dan kunt u inspreken. U moet zich hiervoor wel aanmelden. Hoe dat precies werkt, staat op de pagina spreekrecht.

De stukken inzien?

Wilt u de stukken vooraf inzien? Dat kan. Deze zijn digitaal beschikbaar. Onder agendapunt 8 van de commissieagenda vindt u alle documenten.

Besluitvorming

Op dinsdag 19 april wordt louter beeldvormend over de ideeen gesproken. Als de raadscommissie positief is over de plannen, gaat de gemeente hierover nog bewonersbijeenkomsten plannen om omwonenden en overige inwoners te horen. Pas daarna wordt een definitief voorstel aan de raad ter
besluitvorming voorgelegd.