Colleges gaan voor samenwerking Informatisering en Automatisering


De colleges van Noordwijk en Noordwijkerhout hebben positief besloten over een samenwerking op het gebied van Informatisering en Automatisering. Deze week stelden ze hun openbare besluitenlijst vast. Hun besluit gaat daarmee `naar buiten'.

Snel verkend en in kaart gebracht

De projectgroep `Onderzoek samenwerking Informatisering en Automatisering (I&A) gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk' heeft de samenwerking in nog geen vier maanden voorbereid en een voorstel gepresenteerd.

In principe besloten

De colleges hebben in principe besloten in te stemmen. Een definitief besluit volgt nadat advies is gevraagd aan de ondernemingsraden van beide gemeenten en nadat er is overlegd met de Commissies voor Georganiseerd Overleg.

Nieuw in de regio

De samenwerking I&A Noordwijkerhout en Noordwijk is een nieuwe samenwerking waarbij de I&A-teams van beide gemeenten worden geintegreerd tot een gezamenlijke eenheid. Deze tekent voor een breed pakket aan gemeentelijke I&A-diensten. Van zeer gespecialiseerde digitale topografische bestanden
tot werkplekbeheer.

Minder kwetsbaar

Noordwijk en Noordwijkerhout richten de geintegreerde I&A-eenheid in bij de gemeente Noordwijk. De samenwerking biedt beide organisaties voordelen. Het team is minder kwetsbaar bij ziekte. De medewerkers kunnen elkaars kennis en kunde beter gebruiken. Om maar een paar voordelen te noemen.