Hoe houd ik de Spirit erin


Hoe houd ik de Spirit erin 12-4-2016



Bijeenkomst leden pastoraatgroepen

Ruim 40 personen waren op zaterdag 9 april 2016 aanwezig bij de jaarlijkse bijeenkomst voor leden van pastoraatgroepen. Thema van de bijeenkomst was: `De Spirit erin houden/erin brengen'.
Rob Lijesen, pastoraal werker in de federatie Rotterdam Rechter Maasoever, stond in een inspirerende inleiding stil bij dit onderwerp. Hij gaf de aanwezigen tips om de spirit erin te houden.

Zo daagde hij de aanwezigen uit om datgene wat in de wereld gebeurt op de agenda van de pastoraatgroepen te zetten. Rob Lijesen ziet het voor hen als een taak om de beweging van buiten naar binnen en andersom te maken.
Dit denken van buiten naar binnen en omgekeerd is ook toe te passen nu geloofsgemeenschappen zich in grotere verbanden bevinden. `Zoek verbinding met de gemeenschappen om u heen, zoek de natuurlijke bondgenoten op.' Zo noemde hij het organiseren van een bedevaart die zorgt voor verbinding met
de geschiedenis en een missionaire uitstraling heeft. Verder wees hij op het behoren bij de `Familia Catholica', de Wereldkerk. Dit komt in zijn parochie tot uiting in het bidden van de Kruisweg op de begraafplaats Crooswijk in aanwezigheid van Kaapverdianen, Filipino's, Afrikanen en echte
Crooswijkers. Binnen het parochieverband wees hij op het belang om te investeren in goede verbindingen binnen alle geledingen.
Tenslotte gaf hij het advies om ruimte en tijd vrij te maken voor bijvoorbeeld zaken die een appel doen op je creativiteit of een verbindingen leggen tussen traditie en het leven van de mensen van vandaag.

Download de inleiding (PDF-document).