Glassdoor zal een rondetafelgesprek over loongelijkheid leiden op 12 april -- Loongelijkheidsdag -- met Hillary Clinton, U.S. gouden medaillewinnaar Megan Rapinoe en andere toonaangevende experts

Deelnemende kaderleden en leidinggevende personen zullen de oorzaken van de loonkloof tussen mannen en vrouwen bespreken en oplossingen zoeken in een gemodereerd gesprek

NEW YORK, NY en MILL VALLEY, CA--(Marketwired - Apr 7, 2016) - Glassdoor(R), de meest transparante job- en rekruteringsmarkt, zal een rondetafelgesprek leiden over loongelijkheid met Hillary Clinton en een aantal andere leiders, experts en voorvechters op 12 april 2016 -- Loongelijkheidsdag -- om 9u30 EDT/6u30 PDT. Het gesprek wordt in New York City gehouden maar het 60-minuten rondetafelgesprek wordt ook live uitgezonden op Glassdoor.com.

De groep van leiders en experts zullen deelnemen in een uitgesproken discussie over de realiteit van de loonkloof tussen mannen en vrouwen en bijdragende oorzaken en een aantal oplossingen bespreken -- van acties van de werkgevers tot onderwijs en opleiding tot beleidsmaatregelen.

Het rondetafelgesprek wordt gemodereerd door de bekroonde journalist Diane Brady, meest recent actief bij Bloomberg. De deelnemers omvatten:

o Hillary Clinton, voormalig U.S. Minister van Buitenlandse Zaken, voormalige U.S. senator en voormalige First Lady.

o Robert Hohman, medeoprichter en CEO, Glassdoor, Inc.

o Lori Nishiura Mackenzie, Executive Director, The Clayman Institute for Gender Research at Stanford University

o Megan Rapinoe, Wereldkampioen & Olympische gouden medaillewinnaar

o Tracy Sturdivant, medeoprichter & Co-Executive Director van Make It Work

Deze kritieke discussie wordt gevoerd op een moment dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen een belangrijke factor is geworden voor vale Amerikanen en werknemers in de hele wereld. Negen op 10 werknemers in zeven landen zijn van mening dat mannen en vrouwen een gelijk loon zouden moeten ontvangen, in overeenstemming met een recente Glassdoor enquete(1), maar er bestaat nog steeds een duidelijke loonkloof. Nieuw onderzoek van Glassdoor Economic Research heeft aangetoond dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen reeel is en aanzienlijk is -- 5,4% in de V.S. -- zelfs na controles op onderwijs, werkervaring, locatie, industrie en zelfs Jobtitel en bedrijf zijn toegepast. En, ditzelfde onderzoek wijst erop dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen aanzienlijk toeneemt naarmate men ouder wordt. Tijdens een volledige loopbaan kan de loonkloof een vrouw die een loon heeft van $40.000 tot $100.000 per jaar gemakkelijk tien- tot honderdduizenden dollars kosten in vergelijking met een man met dezelfde loopbaan. En, volgens de Census gegevensanalyse is de niet aangepaste(2) loonkloof zelfs nog groter voor heel wat etnische vrouwen die voltijds werken. Bijvoorbeeld, Afro-Amerikaanse vrouwen verdienen gemiddeld slechts 64 cent, en Latijns-Amerikaanse vrouwen slechts 56 cent, voor elke dollar die een blanke, niet-Latijns-Amerikaanse man verdient.(3)

"Een kritieke stap om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te verminderen is de loontransparantie te verhogen om ongelijkheden aan het licht te brengen en mensen en werkgevers de mogelijkheid te bieden belangrijke conversaties te starten op basis van de correcte informatie. Dit rondetafelgesprek is een dergelijke conversatie om het bewustzijn te verhogen en te werken naar oplossingen om de loonkloof te verminderen tussen bedrijven, industrieen en landen," zei Robert Hohman, medeoprichter en CEO van Glassdoor, Inc. "Het economische onderzoek van Glassdoor heeft aangetoond dat er uiteenlopende factoren bestaan die bijdragen tot de loonkloof tussen mannen en vrouwen. De fundamentele oorzaken verkennen en het bewustzijn stimuleren bij werknemers, werkgevers en beleidsmakers kunnen een positieve invloed hebben en het verheugt ons deze gerespecteerde groep van leiders te mogen verwelkomen om licht te scheppen op dit belangrijk onderwerp."

LIVESTREAM & LUISTER MEE: Registratie voor de livestream en herinneringen is nu open op https://www.glassdoor.com/Salaries/equal-pay-roundtable/index.htm. Onderwerpen en vragen voor dit evenement worden in overweging genomen sociale media met als tag: #ShareYourPay. Media die interesse hebben in de livestream of die toegang wensen tot videomateriaal kunnen contact opnemen via pr@glassdoor.com.

ACTIES DIE WERKNEMERS & WERKGEVERS KUNNEN NEMEN: Werknemers en werkgevers kunnen onmiddellijke stappen ondernemen om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te helpen verminderen op basis van een betere transparantie en engagement.

Werknemers: De transparantie verbeteren met betrekking tot de lonen kan werknemers in heel de wereld helpen nagaan of ze een eerlijk loon ontvangen voor hun functie in hun eigen bedrijf en in hun lokale arbeidsmarkt. Iedere werknemer in heel de wereld kan een anoniem salarisrapport bijdragen op Glassdoor.

Werkgevers: Negen op 10 werknemers zijn van mening dat mannen en vrouwen een gelijk loon zouden moeten ontvangen voor hetzelfde werk en ervaring en drie op vijf werkgevers zou niet solliciteren in een bedrijf waar een dergelijke loonkloof bestaat(1). Werkgevers kunnen zich doen opmerken door een standpunt in te nemen en doen wat meer dan 1.800 werkgevers reeds gedaan hebben -- leg de Loongelijkheidsbelofte af op Glassdoor, om bewijs te leveren van het engagement van het bedrijf de werknemers gelijk te betalen voor gelijk werk en ervaring.

GLASSDOOR LOONKLOOF TUSSEN MANNEN EN VROUWEN EN SALARISTRANSPARANTIE INFORMATIEBLAD: Voor meer informatie verwijzen wij u naar het Glassdoor informatieblad dat economisch onderzoeks- en enquetegegevens bevat met betrekking tot de gelijke beloning voor mannen en vrouwen en salaristransparantie.

(1) Deze enquete werd online uitgevoerd in Canada, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd-Koninkrijk en de Verenigde Staten door Harris Poll in naam van Glassdoor van 1-5 oktober 2015 bij 8.254 volwassenen, 18 jaar en ouder. Alle geregistreerde antwoorden zijn van volwassenen die deeltijds/voltijds werken. Deze online enquete is niet gebaseerd op een kanssteekproef. Om die reden is het niet mogelijk een schatting te maken van de steekproeffout. Voor de volledige enquete methodologie, inclusief de gewogen variabelen, kunt u contact opnemen met pr@glassdoor.com.

(2) "Niet-aangepaste" loonkloof houdt gewoonlijk geen rekening met factoren zoals leeftijd, onderwijs, werkervaring, locatie, beroep, industrie, jobtitel of bedrijf.

(3) U.S. Census gegevensanalyse door het National Women's Law Center, april 2015

Over Glassdoor

Glassdoor is de meest transparante vacature en carriere marktplaats die de wijze veranderen waarop mensen een baan zoeken en hoe bedrijven toptalent rekruteren. Glassdoor combineert gratis en anonieme feedback, beoordelingen en salaris inhoud met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden en belangrijke vragen te behandelen die naar voor komen tijdens het zoeken naar een baan, de sollicitatie, het sollicitatiegesprek en de onderhandelingsfases van de tewerkstelling. Glassdoor biedt werkgevers rekrutering en werkgever merkbekendheid oplossingen om kwalitatief hoogstaande kandidaten te helpen aantrekken aan een fractie van de kost van andere kanalen. Glassdoor beheert bovendien een van de meest populaire job apps op iOS en Android platformen. Het bedrijf werd opgestart in 2008 en het heeft ongeveer $160 miljoen ingezameld van Google Capital, Tiger Global, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en anderen.

(c) 2016 Glassdoor, Inc. Glassdoor is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Opmerking: Dit is een politiek neutrale, niet campagne-gebonden evenement.

Glassdoor rondetafelgesprek en media contactpersonen: MaryJo Fitzgerald or Scott Dobroski pr@glassdoor.com

HUG#2002184

Glassdoor.com1 Harbor Drive, CA 94965-1434 Sausalito, United States