Biocartis Group NV: Biocartis kondigt publicatie jaarverslag 2015 aan en uitnodiging gewone algemene vergadering

Mechelen, Belgie, 12 april 2016 - Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek, kondigt vandaag de publicatie van zijn jaarverslag 2015 aan en de uitnodiging voor zijn gewone algemene aandeelhoudersvergadering ('GAV').

Het jaarverslag 2015 biedt een overzicht van de cijfers en performantie van Biocartis voor het boekjaar afgesloten op 31 december 2015 en kan nu als PDF-bestand worden gedownload op de website van de Vennootschap (http://www.biocartis.com).

Biocartis zal zijn GAV houden op 13 mei 2016 om 14.00 uur CEST (Centraal Europese Zomertijd) en is verheugd om zijn aandeelhouders en warranthouders uit te nodigen. Een kopie van de oproeping voor de GAV, inclusief een beschrijving van de formaliteiten om deel te nemen aan de GAV, is beschikbaar op de website van de Vennootschap (http://www.biocartis.com).

De belangrijkste besluiten op de agenda van de GAV hebben betrekking op de jaarrekening voor het boekjaar afgesloten op 31 december 2015 en de samenstelling van de Raad van Bestuur van de Vennootschap, waaronder de benoeming van Hilde Eylenbosch als nieuwe onafhankelijk bestuurder.

----- EINDE ----

Voor meer informatie:

Biocartis

Renate Degrave, Corporate Communications & Investor Relations

+32 15 632 600 | press@biocartis.com

Over Biocartis

Biocartis (Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patient, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, sample-to-result real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Idylla(TM) biedt een antwoord op de toenemende vraag naar gepersonaliseerde geneeskunde door een snelle en efficiente behandelingskeuze en opvolging van de behandeling mogelijk te maken. Biocartis lanceerde in september 2014 het Idylla(TM) systeem. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat voldoet aan belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie en infectieziekten. Deze domeinen zijn respectievelijk het snelst groeiende en het grootste segment van de MDx-markt wereldwijd. Vandaag heeft Biocartis vier oncologietesten en een infectieziektentest op de markt. Meer informatie op www.biocartis.com.

HUG#2002532 Biocartis Group NV

Biocartis Group NVGeneraal De Wittelaan 11 b3, 2800 Mechelen, Belgium

* T. +32 15 632 600