De masteropleiding EPAS gaat in september van start

dinsdag 12 april 2016

De masteropleiding EPAS (European Postgraduate in Arts, in Sound) gaat in september van start. Een eenjarige internationale masteropleiding in Sound als artistieke discipline binnen een audiovisuele context.

De masteropleiding wordt georganiseerd door de The School of Arts Gent, de Nederlandse Filmacademie (Amsterdam) en ifs (Keulen) en wordt afgerond met een diploma van deze drie instellingen. Andere instituten zoals ENSATT (Lyon), Le Fresnoy-studio national des arts contemporains (Tourcoing) en Edinburgh College of Art, Universiteit van Edinburgh treden toe als partner tot het consortium van EPAS. Zij bieden plek aan de studenten in het tweede semester om aan de ontwikkeling van hun persoonlijke artistieke afstudeerproject van deze masteropleiding te werken.

EPAS gaat in september 2016 van start en bestaat in het eerste semester uit vijf intensieve modules . Elke module onderzoekt het gebruik van Sound als artistieke discipline vanuit een steeds veranderend perspectief. Vier van deze modules (On listening, Sound and Space, On audiovisual composition en een module toegespitst op het persoonlijke onderzoek ten behoeve van het afstudeerproject) vinden plaats in Gent. Een van de modules (Transmitting an experience through sound) vindt plaats in Amsterdam.

In het tweede semester heeft de student de mogelijkheid om zijn / haar persoonlijke artistieke project te ontwikkelen in een van de gelieerde instellingen.

Voor meer informatie over het programma, zie de website van undefinedEPAS.