Internationale Week van start bij Stenden Meppel

dinsdag 12 april 2016

Van 11 tot en met 15 april vindt op de pabo in Meppel voor de negende keer de internationale week plaats. Het thema van de week is Creativity, Innovation and Entrepreneurship in Education. Het thema en de setting zetten de studenten aan om na te denken over `Europa' en de `Europese identiteit'.

Collega's van partneruniversiteiten uit Spanje, Zweden, Denemarken, Turkije, Engeland, Slovenie en gastdocenten uit Nederland (van Amnesty International, het Europees platform en Nederlands onderwijs in het buitenland) verzorgen workshops aan studenten van de reguliere Pabo en van de internationale pabo (ITEps: International Teacher Education for primary schools)

Inspiratie

De gastdocenten brengen nieuwe lesmethodes en inhouden mee die studenten en collega's aan het denken zetten. De studenten verruimen zo hun onderwijskundige en persoonlijke blik. In de pauzes zullen de buitenlandse gastdocenten ook hun universiteit promoten door middel van posterpresentaties, zodat studenten geprikkeld worden om ook een semester in het buitenland te gaan studeren. Ook voor de Nederlandse docenten kan het een impuls zijn om op exchange te gaan.

Traditie

Op woensdag 13 april worden er ook workshops gegeven die zijn opengesteld voor mentoren van stagescholen. Die dag wordt afgesloten met de Jonkmanlezing, die dit keer de vorm heeft van het programma Zomergasten.De in 1845 gestichte Rijkskweekschool van Meppel is de oudste rechtsvoorganger van Stenden Hogeschool en de oudste van het land, al denken ze daar in Haarlem anders over. Meppel heeft ook een lange traditie van internationalisering. Sinds 1984, lang voor het Erasmusprogramma, waren er al contacten met Vordingborg Seminarium. Dat is nu de University College Sealand in Denemarken, een van de partners in ITEps.