Stem mee op Jurn of Bert als beste `wetenschapsvertellers'

Stem mee op Jurn of Bert als beste `wetenschapsvertellers'

12 april 2016

UvA-onderzoekers Jurn Heinen en Bert Verknocke staan in de nationale finale van FameLab. Dit is een competitie waarin jonge betawetenschappers strijden om hun passie voor wetenschap als beste uit te dragen. Onderdeel hiervan is een publieksprijs van omroep NTR, waarin ook jij je stem kunt uitbrengen. Bekijk de video's van de twaalf finalisten en kies jouw favoriet.

Dit voorjaar werd voor het eerst een Amsterdamse voorronde georganiseerd van FameLab vanuit de betafaculteiten van de UvA en VU. Hieruit kwamen Jurn Heinen (UvA-HIMS) en Bert Vercnocke (UvA-IOP) als de Amsterdamse winnaars uit de bus. Daarmee wonnen ze een 2-daagse masterclass in wetenschaps-communicatie en een plek in de landelijke finale op 22 april, waarin ze het opnemen tegen tien andere finalisten. Op de website van de NTR/Kennis van Nu kan iedereen kennis maken met Bert, Jurn en de andere kandidaten.

De pitch van Jurn Heinen

IFrame: youtube-b8461c39-1c01-4467-9ebe-fc8fa6763dae

De pitch van Bert Vercnocke

IFrame: youtube-55729717-3c68-4a71-9e86-962d6e90892e

De NTR-publieksprijs

Je kunt nu al, tot een dag voor de finale, stemmen op jouw favoriete kandidaat. De winnaar wordt gekozen in twee stemronden die even zwaar wegen. De tweede stemronde vindt plaats tijdens de finale op vrijdag 22 april. De uiteindelijke winnaar van de publieksprijs, een stage bij wetenschapsprogramma De Kennis van Nu, wordt gekozen uit een middeling van beide stemronden.

Stem mee

De finale bijwonen

Live de finale bijwonen? Dat kan, want er zijn nog plaatsen. De finale vindt plaats op vrijdagavond 22 april in het Academiegebouw te Utrecht. Het programma begint om 18:00 en eindigt rond 21:00. Aan het bijwonen van de finale zijn geen kosten verbonden. Omdat de beschikbare plaatsen beperkt zijn, is aanmelden wel verplicht. Dit kan door te mailen naar famelab@britishcouncil.nl.

Gepubliceerd door Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica