Sociale partners bereiken onderhandelaarsakkoord over CAO VO 2016-2017

Sociale partners bereiken onderhandelaarsakkoord over CAO VO 2016-2017

12 april 2016 - De VO-raad heeft vandaag met de vakorganisaties in het onderwijs een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs. Met dit akkoord geven sociale partners invulling aan de salarisbelofte uit de Loonruimteovereenkomst publieke sector, die de overheidswerkgevers en drie vakcentrales afgelopen zomer sloten.

De in 2015 door de VO-raad aan de leden geadviseerde en door hen uitbetaalde loonsverhogingen zullen in de nieuwe salaristabellen worden verwerkt. Ook zullen in 2016 de salarissen van leraren en ondersteunend personeel in het VO met 3% stijgen. In april 2017 wordt een eenmalige uitkering van 500 euro toegekend. Daarnaast worden in het akkoord afspraken gemaakt over het sociale zekerheidsstelsel, het persoonlijk budget en een overgangsregeling voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten met onbevoegde docenten.

Het bestuur van de VO-raad spreekt zich deze week uit over het akkoord. Op basis van de uitkomst hiervan zullen volgende week informatiebijeenkomsten voor leden worden georganiseerd.

Download de volledige tekst van het onderhandelaarsakkoord over de CAO VO 2016-2017.

Zie het origineel.