Gemeente Leiden: Collegebesluiten gemeente Leiden

dinsdag, 12 april 2016

Vrijwilligers die werken met kwetsbare groepen krijgen gratis Verklaring Omtrent Gedrag, Uitvoeringsprogramma 2016 team Toezicht Bebouwde Ruimte

Vrijwilligers die werken met kwetsbare groepen krijgen gratis Verklaring Omtrent Gedrag 16.0325

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat vrijwilligers die met kwetsbare groepen werken (mensen met een fysieke of psychische beperking, laaggeletterden en asielzoekers) via de gemeente een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen aanvragen. Op 17 december 2015 nam de gemeenteraad een motie aan waarin het college werd verzocht deze optie te onderzoeken. Deze regeling is met name voor vrijwilligers die met kwetsbare mensen werken en geen gebruik kunnen maken van de gratis verstrekking via het Ministerie van Justitie.

Uitvoeringsprogramma 2016 team Toezicht Bebouwde Ruimte 16.0326

In het uitvoeringsprogramma 2016 Bouwtoezicht worden de resultaten uit 2015 toegelicht en wordt een doorkijk naar de uitvoering van 2016 gegeven. Het betreft de werkzaamheden van het team Toezicht Bebouwde Ruimte van zowel het toezicht, de constructief adviezen als de juridische handhaving. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het gebruiken van het Leids toezichtsprotocol als leidraad bij de uitvoering van het toezicht op de verleende vergunningen. Er wordt enkel en alleen toezicht gehouden op de onderdelen die bij de fase van vergunningverlening worden getoetst.

Aanleg verbindingspad tussen Rijn- en Schiekade en de nieuwe Tevreewijk 16.0327

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het wijzigingsplan `verbindingspad Rijn en Schiekade - Tevreewijk' vast te stellen. Het wijzigingsplan betreft de aanleg van een voetgangersverbinding tussen de nieuwe wijk Tevreewijk en de Rijn en Schiekade. Het verbindingspad komt te liggen tussen de adressen Rijn en Schiekade 65 en 66. Voor het pad wordt een bestaande watergang deels gedempt.

Vaststelling Nota toetsingskader stemgeluid van horecaterrassen 16.0331

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Nota toetsingskader stemgeluid van horecaterrassen, na verwerking van de inspraakreacties en het advies van de Leidse Milieuraad, vast te stellen. In de nota staat hoe de gemeente Leiden om gaat met het stemgeluid van mensen op bestaande en nieuwe horecaterrassen in de stad.

Terugblik bestuurlijke simulatie sociale calamiteiten 16.0324

Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad een brief gestuurd waarin zij een korte informatieve samenvatting geeft van de raadsbijeenkomst Bestuurlijke simulatie sociale calamiteiten die op 8 maart jl. heeft plaats gevonden.