Textiel scheiden, dat loont!


textielcontainer woerden (web).jpg

Textielcontainer Woerden

Ontzettend zonde dat er zoveel textiel bij het restafval terechtkomt. Textiel belast in grote mate het milieu.

Terwijl maar liefst 95% van al het ingezamelde textiel ook daadwerkelijk kan worden hergebruikt. Textiel scheiden, dat loont!

Tweede leven voor uw textiel

Vaak krijgt textiel een tweede leven en wordt het geexporteerd naar landen waar de vraag naar gebruikte kleding groot is. Ook wordt oud textiel verwerkt tot nieuwe kleding en accessoires die hun weg vinden naar Europese vintage-winkels. Daarnaast vormen de vezels van oud textiel de grondstof
voor isolatiemateriaal, poetsdoeken, matrasvulling, speelgoed en knuffels.

Waar staan de textielcontainers

Op verschillende plaatsen in de gemeente staan textielcontainers. Kijk op woerden.nl voor de locaties. Goede spullen kunt u ook aanbieden bij de Kringloopwinkel, Stichting Roemenie*markt in Woerden of Stichting Emmaus in Haarzuilens.

Wat mag in de textielcontainers?

Nog bruikbare kleren, maar ook oude en versleten kleding en linnengoed met gaten, oude gordijnen, vodden, tassen, dekens, knuffels en oude schoenen kunt u in de textielcontainers kwijt.

Wat is niet meer te gebruiken?

Natte of met olie en verf vervuilde kleding of textiel is niet meer te recyclen en horen in de vuilnisbak (restafval). Dit geldt ook voor vloerbedekking, kussens en dekbedden.

Weet u dat...

* 95% van al het ingezamelde textiel ook daadwerkelijk wordt hergebruikt?
* er gemiddeld 70 miljoen kilo textiel wordt ingezameld, terwijl er zo'n 135 miljoen kilo met het restafval in de verbrandingsoven verdwijnt?
* het produceren van een kilo katoen tot wel 22.000 liter water kost?