Briggs en Van der Ploeg topspitsen acquisitieteam Eindhoven


Publicatiedatum: 13 april 2016
13 april 2016

Interessante retail- en horecaconcepten worden de komende twee jaar overtuigd door het acquisitieteam dat gisteren is gepresenteerd.

Op dinsdag 12 april presenteerde de gemeente Eindhoven haar acquisitieteam dat de komende twee jaar vol energie aan de slag gaat om interessante retail- en horecaconcepten te overtuigen voor Eindhoven te gaan. Emma Briggs is de nieuwe acquisiteur retail en Rob van der Ploeg is de matchmaker
horeca. De inspanningen van het team moet niet alleen de beleving in Eindhoven en de economie naar een nog hoger plan tillen maar ook banen opleveren.

Het gaat goed

Peter Kentie visualiseerde in een beeldpresentatie het Eindhovense DNA. "Als je onconventioneel denken vermenigvuldigt met samenwerken creeer je energie", aldus de directeur van citymarketing organisatie Eindhoven365. En het gaat goed met Eindhoven, blijkt uit cijfers. Qua toerisme is
Eindhoven de derde stad van Nederland, waarbij de Belgische en Duitse bezoekers niet zijn meegeteld. Ook de hotelovernachtingen in Eindhoven spreken boekdelen. De afgelopen vijf jaar steeg het aantal met ruim 220.000 naar 735.000.

Nieuwe impulsen

"We stropen onze mouwen op en rollen de rode loper uit voor serieuze retail- en horeca initiatieven." Volgens Staf Depla is acquisitie, vandaag de dag, geen vies woord maar het middel om je stad te voorzien van nieuwe impulsen. Het pakt de leegstand aan, levert beleving en banen op en
stimuleert de economie. Eindhoven is de stad van internationale kenniswerkers en hun families. Het acquisitieprogramma verbetert het regionale vestigings- en verblijfsklimaat voor bestaande en nieuwe bedrijven, kenniswerkers, start ups en scale ups.

Naast de twee acquisiteurs bestaat het team uit een accountmanager voor het vergunningenproces, twee vergunningverleners, twee data-analisten, een startup-officer en een living in cooerdinator.

Emma Briggs

De van huis uit Eindhovense neemt 30 jaar retail-ervaring mee naar het acquisitieteam en popelt om interessante retail-concepten te overtuigen zich in Eindhoven te vestigen.

Rob van der Ploeg

Is geen onbekende in het Eindhovense en kent de horecawereld als zijn broekzak. Hij gaat zich inspannen om goede ideeen en vernieuwende concepten aan de juiste mensen te matchen.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.