Kettingbotsing


Kettingbotsing

Laatste update:
13-04-2016 | 14:02

Oudkarspel - Twee personen raakten gewond bij een kettingbotsing die dinsdagmiddag plaatsvond op de Schagerweg (N245) onder Oudkarspel.

Omstreeks 17.10 uur stonden drie auto's te wachten voor de stoplichten bij de kruising Schagerweg-Warmenhuizerweg. Vanuit de richting Alkmaar kwam een 61-jarige man uit Broek op Langedijk. Hij zag de stilstaande auto's vermoedelijk te laat en reed tegen de achterste auto aan. Deze auto kreeg
een klap, schoot de weg over en kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. De auto van de Langedijker botste vervolgens tegen de tweede wachtende auto, die op zijn beurt weer doorschoot tegen de eerst wachtende voor het stoplicht.
De man uit Broek op Langedijk en een inzittende van de eerst geraakte auto, een 56-jarige vrouw uit Warmenhuizen, raakten gewond. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
De man uit Broek op Langedijk bleek alcohol te hebben gebruikt. In het ziekenhuis werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

2016081685