Toranomon Hills groeit uit tot globale Business Hub

TOKIO-(BUSINESS WIRE)- Mori Building, een vooraanstaande ontwikkelaar van stadslandschappen, heeft vandaag vele grootschalige herontwikkelingsprojecten bekend gemaakt, waaronder de bouw van drie torens rond de bestaande Toranomon Hills. De plannen zullen het gebied transformeren in een levendigere, globaal toegankelijke business hub die aantrekkelijk is voor individuen en bedrijven om te wonen, werken en hun vrije tijd door te brengen in Toranomon.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20160412006914/nl/

Overview of Toranomon Hills (Graphic: Business Wire)Overview of Toranomon Hills (Graphic: Business Wire)

De versnelde transformatie van Toranomon

De komende jaren zal Mori Building drie nieuwe torens voor gemengde bestemmingen ontwikkelen, met de voorlopige namen Toranomon Hills Business Tower, Toranomon Hills Residential Toweren Toranomon Hills Station Tower rond de bestaande Toranomon Hills, die werd geopend in juni 2014.

Het totale oppervlak van het Toranomon Hills complex zal na oplevering 7,5 ha bedragen, inclusief de vier Toranomon Hills torens, nieuwe transportstations, wegen en parken. Er zal ongeveer 800.000m ^2aan vloeroppervlak zijn, naar schatting het equivalent van Roppongi Hills, inclusief ongeveer 300.000m^2 kantoorruimte en 26.000m ^2 ruimte voor winkels. De locatie zal ook een nieuw metrostation bevatten van de Hibiya Line en een nieuw Bus Rapid Transit (BRT) station dat het centrum van Tokio zal verbinden met de baai.

De herontwikkelingsprojecten van Mori in Toranomon hebben reeds concrete gevolgen gehad voor het gebied, en men verwacht dat dit met deze nieuwe projecten zal versnellen. Sinds de inwijding van de bestaande Toranomon Hills, zijn grondprijzen met ongeveer 34,4 procent gestegen en het aantal mensen dat Toranomon Station gebruikt is met 7 procent toegenomen. Alleen al in het Toranomon Hills complex wordt verwacht dat de kantoorruimte die in deze ontwikkeling wordt gecreeerd het aantal mensen dat in het complex werkt zal verdrievoudigen tot 30.000. Ondertussen zullen projecten door Mori en andere ontwikkelaars in groter Toranomon meer nieuwe kantoorruimte toevoegen in de komende 10 jaar dan in de afgelopen 30 jaar.

Het aantal inwoners van het gebied zal naar verwachting ook toenemen omdat Toranomon Residential Tower 600 wooneenheden toevoegt. Het project omvat ook de cultivatie van uitgebreide parken, zodat de huidige oppervlak wordt vergroot van 6.000m ^2 tot 15.000m ^2. Dit zal een netwerk van groen vormen dat Toranomon Hills verbindt met de nabijgelegen Mt. Atago helling en het Atago Green Hills complex, zodat er een verfrissend en natuurvriendelijk natuureiland ontstaat.

"De stad en haar mensen moeten zich constant blijven ontwikkelen om de kracht te behouden om aantrekkelijk te blijven voor creatieve mensen en bedrijven van overal ter wereld", zei Shingo Tsuji, CEO van Mori Building. "Wij geloven dat het Toranomon Hills complex economische en culturele veranderingen alsmede het milieu zal blijven stimuleren, zodat het gebied een hub wordt voor internationale bedrijven die Tokio als geheel levendiger en sterker maken."

Geintegreerde gemengde wolkenkrabbers en nieuwe stations vormen een `gateway to Tokyo'

Mori's visie voor dit project is meerdere structuren die een conceptueel harmonieus complex vormen dat is geintegreerd met alle transportopties, zodat Toranomon een gateway voor Tokio wordt en een hub voor internationale bedrijven.

"We geloven dat mensen de kracht hebben om de stad te veranderen. Op basis van ons unieke concept voor stedelijk ontwerp van de Vertical Garden Cities, dat intelligent gebruik maakt van ultrahigh-rise structuren en ondergrondse ruimte om de efficientie van infrastructuur te vergroten en diverse stedelijke functies te integreren, proberen we Toranomon Hills om te vormen tot meer dan een plek voor zaken maar ook als een gemeenschap die diverse mensen die elkaar hier ontmoeten verbindt," zei Shingo Tsuji.

Toranomon Hills Business Tower zal ongeveer 94.000m ^2 kantoorruimte opleveren voor 2019. De toren met 36 verdiepingen zal het Innovation Center bevatten, kantoorruimte bieden, salons en seminarruimtes voor venture capitalists en de afdeling voor nieuwe bedrijfsontwikkeling van vooraanstaande bedrijven. Om ervoor te zorgen dat het ontwerp van wereldklasse is, heeft Mori de Duitse architect Christoph Ingenhoven geengageerd om het externe ontwerp van de toren te maken en de vooraanstaande Japanse interieurontwerper Masamichi Katayama om het interieur van de de winkelruimte voor zijn rekening te nemen.

De toren zal het nieuwe BRT-station bevatten dat centraal Tokio, de baai en verschillende locaties voor Tokio 2020 Olympische en Paralympische Spelen, evenals een nieuwe Airport Limousine busterminal die Toranomon zal verbinden met de internationale luchthavens van Tokio. BRT zal rond 3.000 mensen kunnen vervoeren per uur en er wordt verwacht dat ze een belangrijk vervoermiddel zal zijn tijdens de Spelen, voor zowel internationale atleten als toeschouwers.

Toranomon Hills Residential Tower zal 600 premium residentiele eenheden opleveren voor 2019, waardoor het totale aantal in het Toranomon Hills Residential Tower stijgt naar ongeveer 800. De toren van 56 verdiepingen speelt in op de behoeften van buitenlandse lange-termijnbezoekers en biedt grote residentiele eenheden en service-appartementen met Westerse en-suite badkamers, een spa en fitnesscentrum, faciliteiten voor kinderopvang en een 24-uurs tweetalige concierge. Het interieur zal worden ontworpen door Tony Chi, de in New York gebaseerde designer verantwoordelijk voor het Grand Hyatt Tokyo en Andaz Tokyo. Christoph Ingenhoven zal het exterieur van deze toren ontwerpen en een harmonieuze balans garanderen met de aangrenzende Toranomon Hills Business Tower en de bestaande Toranomon Hills.

Toranomon Hills Station Tower zal een unieke herontwikkelingssamenwerking zijn dat een multifunctionele wolkenkrabber geconstrueerd door Mori combineert met een nieuw metrostation gecreeerd door Urban Renaissance Agency. De toren zal het nieuwe Hibiya Line metrostation bevatten dat wordt gepland deels te openen in 2020 en een verhoogd open dek met beplanting die de toren verbindt met de rest van het complex via de bestaande Toranomon Hills. De karakteristieke stijl van Mori Building's geintegreerde ontwikkeling biedt een aangename omgeving vol groen die ook de beweging van bezoekers, medewerkers en bewoners rond het complex en door de stad vereenvoudigd. De Office for Metropolitan Architecture (OMA) zal het architectonische ontwerp voor zijn rekening nemen. De specificaties voor Toranomon Hills Station Tower worden nog afgerond, maar het staat gepland voor opening in 2022.

Voor vervoer op de weg zal Toranomon Hills goede toegang blijven bieden tot Loop Road No. 2, een belangrijke route die zich uitstrekt van Shimbashi tot Toyosu, wanneer het laatste deel wordt opgeleverd rond 2020, en de faciliteit direct is verbonden met de zich snel ontwikkelende baai van Tokio.

Mori Building zal in de toekomst in totaal tien grote herontwikkelingsprojecten in Toranomon en aangrenzende gebieden uitvoeren, met deze drie torens als het middelpunt.

Voor meer info en downloadbare afbeeldingen/video:

www.mori.co.jp/dl/image.zip

www.mori.co.jp/dl/video.zip

Over Mori Building

Mori Building Co, Ltd., gevestigd in Tokio, creeert baanbrekende concepten voor stedelijk leven door heel Japan en de rest van Azie. Als een van de leidende stedelijke landschapsontwikkelaars is Mori Building actief in urbane herontwikkeling, leasing van vastgoed en management en consultatie op gebieden zoals vrijetijdscomplexen, kantoren en high-class residenties. Voorbeelden omvatten het Roppongi Hills complex in Tokio en Shanghai World Financial Center. Mori Building is opgericht in 1959. Breng een bezoek aanwww.mori.co.jp/en.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160412006914/nl/

Contacts

Informatie voor de media

Weber Shandwick

Rutsuko Nakajima / Masashi Nonaka, +81-90-9006-2769 / +81-80-1037-7879

(moribldg@webershandwick.com)