VNL: Turkije nimmer bij de EU

13/04/2016

In de Kamer, Spreekteksten Louis

Voorzitter, deze mooie cartoon zegt eigenlijk alles. We sloten een verwerpelijke en zeer gevaarlijke deal met een Turkse dictator. Een tiran die de vrijheid van meningsuiting in zijn eigen land afschafte en zelfs komieken in Duitsland achter slot en grendel wil zetten.

Het is wederom duidelijk: Turkije hoort niet in de EU. Nooit. En een enorme meerderheid is dat met ons eens. Bijna driekwart van de Nederlanders beoordeelt de afspraken met Turkije als slecht.

Maar het maakt onze minister-president allemaal niets uit. Hij vindt de mening van Gekke Angela belangrijker dan die van de Nederlandse bevolking.

Voorzitter, we gaan 6 miljard euro uitkeren aan de Turken. Over de rug van migranten chanteert Turkije zich de EU in. Over een paar maanden al kunnen Turken visumvrij reizen, waardoor een nieuwe oncontroleerbare migratiegolf onze kant opkomt.

En dat terwijl er geen enkele garantie is, dat Turkije de asielinstroom daadwerkelijk inperkt. Het aantal gelukszoekers dat Europa binnenkomt stijgt ten opzichte van vorig jaar immers nog steeds. Een grote mislukking is in de maak.

Voorzitter, Frontex waarschuwde al dat een duizelingwekkend aantal IS-strijders Europa binnenkomt. Het EU-beleid vormt een groot gevaar voor onze nationale veiligheid. Brussel wil nu zelfs een EU-asielsysteem. Wij zeggen: bekijk het maar, Juncker, Timmermans en al die andere ongekozen-eurocraten.

Voorzitter, we hebben niet nog meer, maar veel minder EU nodig. En dat gaat gelukkig de goede kant op. We zien crisis na crisis. De totale ineenstorting van het EU-project komt steeds dichterbij. En dat is goed nieuws Voor Nederland.

Dank u wel.