Ruim 3.500 melkveehouders hebben KringloopWijzer ingediend

Ruim 3.500 melkveehouders hebben tot nu toe de KringloopWijzer compleet ingevuld en ingediend. Intussen heeft de Centrale Database KringloopWijzer de 11.000e melkveehouder verwelkomd op www.dekringloopwijzer.nl

Deze veehouders hebben nog niet allemaal hun gegevens compleet ingevuld en machtigingen afgegeven. Veehouders worden opgeroepen zich aan te melden, de gevraagde machtigingen af te geven en de ingevulde gegevens te controleren.

Voor 1 mei a.s.

De bijna 12.000 veehouders die in 2013 een positieve melkveefosfaatreferentie hadden, zijn verplicht om voor 1 mei de KringloopWijzer over het jaar 2015 in te dienen. Nog ruim 8.000 melkveehouders moeten dat dus nog doen. Dit betekent dat de komende weken nog tweederde van hen de KringloopWijzer moet indienen.

Vanaf volgend jaar zijn alle melkveehouders verplicht om gebruik te maken van de KringloopWijzer. Deze database wordt nu veel gebruikt: per dag worden zo'n 300 compleet ingevulde KringloopWijzers ingediend. Tot 1 mei mogen ook KringloopWijzers, die eerder via een ander systeem zijn ingevuld, ingelezen worden in de Centrale Database.

Zie het volledige persbericht: Ruim 3.500 melkveehouders hebben....

13 april 2016