De Reuenie: Seks, drugs & rock 'n roll, op avontuur met Herman Brood


In een speciale aflevering van De Reuenie staat zondag 1 mei (21.05 uur, NPO 1, gewijzigd aanvangstijdstip) de begeleidingsband van de fameuze Herman Brood centraal. De uitzending komt vanuit de Amsterdamse poptempel Paradiso en geeft een uniek inkijkje in het reizende Circus Brood.

11 Juli is het 15 jaar geleden dat Herman Brood overleed. Bovendien zou hij dit jaar 70 zijn geworden. Voor het KRO-NCRV programma De Reuenie een aanleiding om een reuenie te organiseren van Brood's begeleidingsband de Wild Romance.

De reuenie vindt plaats in Paradiso, de legendarische Amsterdamse poptempel. Niet alleen trad de band hier zo'n 25 keer op, het is ook de plek waarvandaan Herman naar zijn laatste rustplaats werd gebracht.

Vrijwel alle leden van de groep komen hier samen. En dat zijn er veel want Herman had vaak behoefte aan verandering en ontsloeg zijn muzikanten met enige regelmaat.

De Reuenie is niet alleen voor de muzikanten, ook de Bombita's (de achtergrondzangeressen) en veel crewleden (geluids- en lichttechnici, roadies) zullen aanwezig zijn. En niet te vergeten Hermans zoon Marcel, die lange tijd werkte als tourmanager voor de band.

Samen blikken ze terug naar die periode (1975-2001) men geven een unieke kijk achter de schermen van Nederlands grootste rock `n' roll sensatie. Seks, drugs en rock `n' roll was het devies, maar ook avonturen in de tourbus, heimwee naar huis, en het leven na de muziek. Zo ontdekken we dat een
van de Bombita's tegenwoordig succesvol fado-zangeres is in Portugal. En horen en zien we hoe een geluidstechnicus na de zelfmoord van Herman besloot voor het ware levensgeluk te gaan en de diepgewortelde wens te volgen vrouw te worden.

De Reuenie, zondag 1 mei om 21.50 uur op NPO 1

Website

* www.kro-ncrv.nl/dereunie

Programma

* De Reuenie

Presentator

* Patrick Lodiers

Meer informatie

* Michel Boll

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880

Foto's bij dit persbericht

meer fotos van De Reuenie